Avocatul Poporului solicită interzicerea exercitării profesiei în cazul profesorului de la școala din Șanț

 -  -  1161


Avocatul Poporului anunță că reprezintă interesele elevilor minori de la Şcoala Gimnazială ”Enea Grapini” din localitatea Șanț în procesul în care profesorul de sport este judecat pentru purtare abuzivă. 

În acest context, instituția solicită aplicarea măsurii de siguranţă constând în interzicerea exercitării profesiei de către respectivul cadru didactic.

”Totodată, în urma sesizării şi a demersurilor efectuate, Avocatul Poporului, prin recomandări, solicită, între altele, directorului şcolii efectuarea cercetării disciplinare, în cazul profesorului acuzat, cu respectarea termenelor şi a prevederilor legale în vigoare, iar Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud să monitorizeze situaţia de la Școala Enea Grapini”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Reamintim că începând mai multe zile la rând, la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din localitatea Șanț au avut loc proteste ale părinților și elevilor, nemulțumiți fiind de posibilitatea reîntoarcerii la catedră a unui profesor condamnat penal pentru purtare abuzivă, subiectul fiind prezentat de Ziar de Bistrița AICI. Însă, în prezent, situația conflictuală a fost detensionată, dar soluția găsită este doar provizorie.

VIDEO: Inspectorul școlar adjunct Zoltan Deak: ”Situația de la Șanț este calmă pentru moment, dar e o situație tranzitorie!”

0 notes
286 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *