Din Bistrita

Se strânge lațul! George Avram a fost pus sub control judiciar. Este acuzat de fals în înscrisuri și cumpărare de influență pentru certficatele de Revoluționar, prin care și-a tras indemnizație de 500 de euro pe lună!

 -  - 


George Avram s-a ușchit astăzi de la ședința de Consiliu Local a Primăriei Bistrița, cu câteva minute înainte ca procurorii să anunțe că e pus sub control judiciar. Managerul orașului a fost ieri la audieri la București pentru a da declarații în privința certificatului de revoluționar.

 

 

 

 

 

 

AVRAM GEORGE şi BLAGA IOAN sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influență și a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ioan Bența a făcut un autodenunț către Parchet prin care susține că a fost forțat de împrejurări să participe la falsificarea certificatelor de revoluționar. Georga Avram și Ioan Blaga au fost și ei prezenți la această înscenare, realizată cu scopul de a obține fiecare indemnizația de 500 de euro/lună!

 

e24

bb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACUZAȚIILE lui Bența: au rupt file din dosar și l-au scos revoluționar la Baricada din București. George Avram era în Bistrița, la Fabrica Mecanică și sunt sute de oameni care pot depune mărturie !

r6-copyÎn octombrie 2015, Ioan Bența, George Avram și Ioan Blaga au plecat la București pentru a pregăti o poveste în scenariul Revoluției. Modificările în lege au scurtat lista revoluționarilor de Bistrița, iar pentru a intra pe lista celor cu rol determinant, cei 3 trebuia să fi fost într-un oraș unde s-a tras. Scenariul a fost pregătit și Avram cu Blaga l-au luat de pe drum pe Bența (aflat la Sibiu) și împreună au plecat spre București. Au fost interceptați și duși să aibă un scenariu similar, într-o casă conspirativă.

“La sfărșitul lui octombrie 2015 , începutul lui noiembrie am fost sunat: Hai Nelu la București că avem o ședință importantă legat de dosarele noastre!” (min 13.50).

“Băi, Nelu… fii atent aici, singurul mod prin care noi putem să ajungem revoluționari cu rol determinant este ca să modificăm prima pagină din memoriu… aia unde scrie că am pornit pe 22 în Bistrița să scriem că am pornit de fapt în 21 și să legăm de un oraș care e determinant, gen București unde vom primi și declarații în sensul acesta….  că în 21 am fost la București, în noaptea de 21 ne-am îndreptat înapoi spre Bistrița și apoi am continuat mai departe și am făcut ce am făcut.” ( min 15.05).

 

https://www.youtube.com/watch?v=RROCzLxqlxQ

Ioan Bența: “Ni s-a spus: Băi băieți, scrieți că ați fost la Baricadă, că ați cărat jardiniere … ei, lucruri de care am și scris în memoriu și în declarații… ne-am dat declarații noi 3 între noi, unul -altuia. Apoi, cei 2 care se aflau acolo ne-au dat declarații, Iosif și cu încă un om. Se întâmpla într-o casă, unde era un salon mare, era și un LCD unde rula un C.D cu Baricada, evenimentele din 89 ca să avem și noi habar ce se întâmplase acolo. M-am oprit din scris și întrebam: unde? pe ce parte? cum? de unde aduceam jardiniere?… vroiam detalii ca să nu fiu căzut ca din pom…” (min. 21.59 – min 22.40).

 

r13

r29

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

”În continuarea cercetărilor în cauza cunoscută generic sub denumirea „Certificate de revoluţionar false”, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea următorilor inculpaţi:

– SANDA ADRIAN, TĂNASE DENISA-CORINA şi CECHI CRISTINA-VALENTINA, sub aspectul săvârşirii a câte patru infracțiuni de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi a unei infracțiuni de abuz în serviciu;
– GADINĂ MIHAIL VALENTIN, sub aspectul săvârşirii a două infracțiuni de trafic de influență;
– DRAGOMIR ANDREEA, sub aspectul săvârşirii infracţiuni de trafic de influență;
– NEAGU GHEORGHE, sub aspectul săvârşirii a cinci infracțiuni de trafic de influență;
– IOSEF IONEL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată (sub forma instigării).
În cursul zilei de astăzi, inculpaţii urmează să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi de libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, faţă de următorii cinci inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar:
– ARĂNUȘI CIPRIAN ALBERT, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influență;
– PĂDURARU ȘTEFAN, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de cumpărare de influență;
– ADAM CRISTIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influență (sub forma complicității);
AVRAM GEORGE şi BLAGA IOAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influență și a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situaţie de fapt:

Legea nr. 341/2004 a recunoștinței pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 a fost modificată şi completată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2014 prin introducerea unei noi categorii de revoluţionari, aceea de „Luptător cu Rol Determinant”, atribuit celor care în perioada 14-22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, şi-au pus viaţa în pericol în confruntările cu forţele de represiune, au ocupat şi apărat obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, doar în localităţile în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului.

rev10

r8

 

 

 

 

 

 

 

Acest aspect a favorizat apariția, atât la nivelul asociațiilor județene de revoluţionari, cât şi la nivelul celor două instituții publice cu atribuții în acordarea acestor titluri (Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – CPRD şi Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989- SSPR) a unor persoane interesate să promoveze acţiunile revoluţionarilor din ţară, solicitându-le acestora în schimb diferite sume de bani pentru obţinerea în mod fraudulos a titlurilor de „Luptător cu rol determinant” în cadrul Revoluţiei şi, implicit, obţinerea ilegală a drepturilor băneşti aferente.

Întrucât este obligatoriu ca o persoană care solicită acordarea titlului de “Luptător cu rol determinant în Revoluție” să fi desfășurat acțiuni revoluționare în localităţile incluse în categoria celor cu rol determinant în cadrul Revoluţiei, mai multe asociații de revoluționari din țară au depus la nivelul SSPR cereri și documentație aferentă, în vederea includerii și altor localități în categoria celor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, altele decât cele prevăzute în prevăzute la art. 1 indice 2 din H.G. 1412/2004, așa cum a fost modificată de H.G. nr. 99/2015, după cum urmează: Deva, Buzău, Herculane, Târgoviște, Brăila.

În urma evaluării modului în care Comisia de analiză din cadrul SSPR a introdus și alte localități în categoria celor cu rol determinat la revoluția din decembrie 1989, s-a constatat că membrii comisiei, formată din inculpații Sanda Adrian (secretar de stat, președinte al Comisiei) Tănase Corina-Denisa (secretarul general al SSPR, membru), Cechi Cristina-Valentina (șefa Departamentului pentru revoluționari, membru), în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin încălcarea dispozițiilor legale în materie, au produs prejudicii bugetului de stat, prin plata indemnizațiilor acordate revoluționarilor care au încasat beneficii materiale plătite de către casele județene de pensii.

Astfel, s-a constatat că prin emiterea deciziilor prin care Comisia de analiză din cadrul SSPR a decis includerea orașelor Deva, Buzău, Brăila, Târgoviște şi Herculane în categoria localităților în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până la fuga dictatorului, deși aceste localități nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru includerea lor, au fost încălcate prevederile legale în vigoare. Pe cale de consecinţă, un număr de 290 de persoane beneficiază în mod ilegal, începând cu data de 1 ianuarie 2015, de o indemnizaţie lunară de 2020 de lei, prin aceasta cauzându-se un prejudiciu estimat bugetului de stat în valoare totală de 12.887.600 lei.

Din analiza actelor aflate la dosarul cauzei a reieșit faptul că mai multe persoane interesate să obțină calitatea de “Luptător cu rol determinant în Revoluție” au promis, oferit sau dat bani ori alte foloase pentru ei sau pentru alții, direct ori indirect, unor persoane din cadrul SSPR și CPRD, care aveau influență sau au lăsat să se creadă că au influență asupra unor funcționari din cadrul acestor instituții cu putere de decizie, pentru a-i determina pe aceștia să îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească aceste acte contrar acestor îndatoriri.

Astfel, s-a stabilit că inculpatul Neagu Gheorghe, având influenţă asupra angajaţilor SSPR şi CPRD, solicita diferite sume de bani de la revoluţionarii din judeţul Braşov, pentru a obţine validarea dosarului aferent calităţii de “Luptător cu rol determinant în Revoluție”.

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Gadină Mihail Valentin, inspector de specialitate în cadrul Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 – Departamentul pentru revoluționari, ce a făcut parte din secretariatul tehnic al Comisiei, acesta şi-a exercitat influența asupra membrilor comisiei pentru punerea în aplicare în vederea avizării și implicit a obținerii de către anumite persoane în mod fraudulos a titlului de “Luptător cu rol determinant în Revoluție”, deși nu îndeplineau condițiile cerute de lege.

Inculpatul Iosef Ionel, preşedinte al unei asociaţii de revoluţionari din Bucureşti, şi-a exercitat influenţa atât asupra inculpatei Tănase Denisa-Corina, cât şi asupra inculpatei Dragomir Andreea, angajat al CPRD. Inculpatul solicita diferite sume de bani de la persoanele cointeresate, cu scopul de a-şi trafica influenţa în vederea avizării pozitive a cererilor pentru acordarea titlurilor de “Luptător cu rol determinant în Revoluție”.

Citiți și: 

ddrViitorul city-manager George Avram a obținut în FALS titlul de Revoluționar! Pentru indemnizația de 500 de euro pe lună a mințit că-n 21 decembrie a fost la București, la Baricadă! Nelu Bența l-a dat în primire și auto-denunțul e PUBLIC! Atenție: D.N.A a intrat pe fir!

https://www.ziardebistrita.ro/citydna/

 

105 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.