Axa de transport Gării – Decebal – Andrei -Mureșanu – Năsăudului, în linie dreaptă. ”Avem un câștigător, urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor”

Un nou șantier va fi deschis în curând în municipiul Bistrița. Primarul Ioan Turc a anunțat că vor demara lucrările în cadrul proiectului care prevede reconfigurarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului.

Avem un câștigător (n.r. – compania Mis Grup), urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Pentru toți cei care mă întreabă de ce nu am revizuit și acest proiect, le răspund că, potrivit legii, proiectele nu pot fi revizuite decât după finalizarea procedurilor de atribuire și după semnarea contractului de execuție a lucrărilor. Cu toate că am observat mai multe inconveniente, nu am putut să facem nimic din punct de vedere legal. Dar, la fel ca în cazul proiectului ”Linia Verde”, și pe cel privind axa de transport vom proceda la fel. Adică, vom schimba pavajul. În zona unde vom pune pavaj de beton vom folosi soluția care a fost agreată de cetățeni în urma unui sondaj de opinie. (…) Astăzi vom avea o ședință cu Aquabis pentru corelarea lucrărilor de pe axe, pentru că sunt necesare înlocuiri de conducte pe acest culoar de mobilitate”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Prin intermediul acestui proiect, una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Bistrița va fi complet modernizată.

Mai exact, proiectul prevede: 

  • modernizarea părții carosabile de pe cele 4 artere de circulație;
  • reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
  • realizarea de benzi dedicate transportului public;
  • realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație;
  • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, în zona halei comerciale;
  • îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public;
  • sistem nou de iluminat public cu telegestiune;
  • modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații).

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional.