BAC 2020: În Bistrița-Năsăud, a doua probă s-a desfășurat fără incidente

 -  -  1926Astăzi, 23 iunie, absolvenţii clasei a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (germană, maghiară), au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă.

Au fost prezenţi 40 candidaţi, din care 18 la Limba şi literatura germană maternă şi 22 la Limba şi literatura maghiară maternă. Prezenţa a fost de 100%. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 C şi nu au existat eliminaţi.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura maternă au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
  • joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului şi a specializării

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

1 notes
51 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *