Balastierele, la control

 -  -  11065


În această perioadă, inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş -Tisa realizează controale pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

În urma controalelor efectuate până acum, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, nouă avertismente şi opt amenzi, în valoare totală de 475.000 de lei, conform prevederilor Legii Apelor 107/1996 cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, inspectorii ABA Someş-Tisa au solicitat autorităţilor competente întocmirea dosarelor penale pentru două societăţi comerciale, care au fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale.

Deficienţele constatate în activitatea agenţilor economici sancţionaţi vizează exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrărilor fără a deţine acte de reglementare”, se arată într-un comunicat de presă al ABA Someș-Tisa.

Ervin Molnar, directorul general al Administraţiei Naţionale “Apele Române” a solicitat intensificarea controalelor la nivel naţional.

În prezent, deşi există peste 800 de avize emise pentru exploatări în terasă, doar 10% dintre acestea au obţinut autorizaţii de gospodărire a apelor şi implicit permis de exploatare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. “Inspecţia Apelor” din cadrul Administraţiei Naţionale “Apele Române”, în colaborare cu Garda Naţională de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale vor veni cu un set de măsuri menite a stopa exploatările ilegale. Se vor intensifica controalele astfel încât, cei care exploatează agregatele minerale să fie verificaţi cu mare atenţie şi în mod constant, iar dacă va fi cazul vor fi sancţionaţi“, a spus Molnar.

1 notes
190 views
bookmark icon

One thought on “Balastierele, la control

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *