Ultimele noutati

Ai un proiect interesant? Primăria îți dă până-n 15.000 de lei pentru ideile tale și îți finanțează proiectul! Ghidul solicitantului, supus la vot în ședința de mâine! Vezi ce ONG-uri au prins finanțare în 2016!

Primăria Bistrița pune la bătaie fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de interes public. Banii sunt alocați ONG-urilor, asociațiilor și cluburilor sportive pe 2017 pentru activităţi nonprofit de interes local, în baza Legii nr. 350/2005 pe domeniile:

– tineret, sport şi educaţie
– social
– cultură
– relaţii internaţionale, protecţia mediului şi interdisciplinar

Principiile, cadrul general, procedura pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice sunt cuprins într-un GHID al solicitantului. Acest ghid reprezintă practic regulamentul de finanțare al proiectelor și va fi supus la vot în plenul Consiliului Local în ședința ordinară de mâine. Abia după aprobarea ghidului solicitantului, ONG-urile pot depune proiecte spre finanțare. Comisia de specialitate va analiza în parte fiecare proiect și va acorda finanțare în funcție de punctajul acumulat.

Consiliul local al municipiului Bistriţa poate cofinanţa proiectele beneficiarilor cu maxim 90% din bugetul total al proiectului, beneficiarul finanţării trebuie sa asigure o contribuţie proprie de minim 10%.

Valoarea finanţării solicitate/proiect se va încadra între 3.000 şi 15.000 lei pentru proiectele din domeniile tineret, protecţia mediului, sport – subdomeniile sporturi individuale şi sportul pentru toţi, cultură, educaţie, social, relaţii internaţionale şi interdisciplinar şi între 15.000 şi 500.000 lei pentru proiectele din domeniul sport – subdomeniul jocuri sportive.

În 2016, Primăria Bistrița a efectuat plăți în valoare de 364.000 de lei pentru proiectele nerambursabile care au prins finanțare. Vezi lista cu ONG-urile care au luat bani de la primărie în 2016!

Ședința ordinară în care se va vota proiectul privind ghidul solicitantului pe 2017 va avea loc mâine de la ora 14, la sediul Primăriei Bistrița.
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita