Bani pentru dansatori! Pe rețeta “Dor Românesc”, acum și Casa de Cultură își face ansamblu profesionist cu 33 membri. Salariile artiștilor (1.500 de lei/căciulă) vor fi plătite din bugetul local!

 -  -  1611


Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” organizează un concurs pentru dansatori și instrumentiști la Ansamblul Cununa de pe Someș. Până acum, artiștii erau finanțați prin diverse proiecte nerambursabile și în cazul spectacolelor li se plătea drumul, cazarea și masa și câteodată erau plătiți simbolic pentru prestația lor.

Odată ce devine Ansamblu Profesionist, membrii beneficiază de salarizare și obligații: coregrafii noi, repetiții, contracte-ferme etc. În mod normal, ansamblurile folclorice profesioniste ar trebui să încaseze bani în urma fiecărei reprezentații, să se auto-finanțeze și să ajungă pe profit.

Salarii mărite cu 50% pentru TOȚI artiștii! Aproximativ 1.500 de lei “în mână” pentru artiștii profesioniști!

Guvernul Grindeanu a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care salariile artiștilor vor fi majorate cu 50% față de nivelul lunii ianuarie 2017. Până acum, un dansator-profesionist încasa maxim 1.000 de lei “în mână”, dar în urma acestor măsuri salariul se va majora substanțial.

“personalul de execuție din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte, indiferent de subordonarea acestora, beneficiază de majorarea cu 50% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv îşi desfășoară activitatea în aceleași condiţii.”

DETALII: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/salarii-majorate-pentru-arti-ti-i-pentru-administratia-publica-locala-venituri-mai-mari-pentru-toti-pensionarii

Consiliul Județean finanțează Ansamblul “Dor Românesc”! Primăria Bistrița va finanța Ansamblul Cununa de pe Someș!”

Consiliul Județean a extins ansamblul Profesionist “Dor Românesc” și a format mai multe perechi de dansatori profesioniști. Trupa de dans a fost înființată anul trecut, printr-o Hotărâre de Consiliu Județean și este compusă din 6 perechi și un coregraf. Deocamdată NU sunt ocupate toate posturile de dansatori ale Ansamblului “Dor Românesc” și în continuare se fac preselecții pentru ocuparea acestora. Aceștia  funcționează sub egida Centrului Cultural Județean și fac repetiții la Centrul Cultural “Dacia”.

dor romanesc

dor romanesc

 

 

 

 

 

 

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a stabilit taxele percepute de către Centrul Județean pentru Cultură pentru Ansamblul Profesionist ,,Dor Românesc” pe anul 2016. Astfel, pentru spectacole profesioniste de folclor comandate tarifele sunt 1.000 lei/60 min, 1.500 lei/90 min şi 2.000 lei/120 min.

Vezi condițiile de angajare la „CUNUNA DE PE SOMEȘ”!

 

cununa de pe somes

cununa de pe somes

 

 

 

 

 

 

 

1) Dirijor orchestră – șef orchestră
Condiții :- studii superioare de specialitate
– capacitate organizatorică
– referințe
– pașaport valabil.

2) Maestru coregraf – coordonator
Condiții :
-studii superioare de specialitate
-capacitate organizatorică
-referințe
-pașaport valabil.

3)Instrumentiști: 4 posturi soliști instrumentiști
7 posturi instrumentiști
Condiții :- studii superioare sau medii
– referințe
– pașaport valabil.

4) Dansatori :
8 posturi băieți
8 posturi fete
Condiții :- studii superioare sau medii
– vârstă 19 – 28 ani
– ținută scenică
– înălțime – băieți : minim 1, 70
-fete : minim 1,65
– minime noțiuni muzicale ( auz, ritm )
– posibilitate de adaptare la învățarea unor genuri diferite de dans. Cunoașterea dansului popular nu este obligatorie
– disponibilitate la program diversificat de scenă
– referințe artistice
– pașaport valabil.

5) Soliști vocali – 2 posturi fete
– 2 posturi băieți
Condiții :- studii superioare sau medii
– vârstă 19 – 30 ani
– cunoștințe muzicale
– posibilitatea de interpretare a unor genuri muzicale diferite
– pașaport valabil

 

Concursurile pentru “Cununa de pe Someș” vor avea loc în perioada 23 – 27 februarie 2017 iar depunerea dosarelor de înscriere până la data de 15.02.2017.

 

FĂRĂ contracte pe campaniile electorale, după modificarea legii! Continuă campania “mascată” prin laude aduse conducătorilor!

 

e21psd

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiștii ansamblurilor profesioniste participă la diferite evenimente culturale desfășurate în diferite comune, în special pe raza județului și sunt cazuri când laudă excesiv activitatea primarului care i-a chemat să cânte sau a șefilor de instituții. De menționat că în fiecare campanie electorală, artiștii își ofereau serviciile contra-cost partidului cu care bătea palma. Asta până la modificările legislative care au interzis partidelor să ofere spectacole în campanii.

 

Citiți și: 

e2-400-e1456835930739Consiliul Județean angajează DANSATORI! Se oferă carte de muncă și salariu atractiv. Din banii județului!

https://www.ziardebistrita.ro/angajeaza-dansatori/

0 notes
736 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *