Eveniment

Bărbat bănuit de braconaj și încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinut de poliţişti

 -  - 


Un bărbat din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, bărbatul a fost prins în timp ce transporta cu o mașină două exemplare de vânat.

”La data de 23 noiembrie, după ora 23.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit, pentru control în trafic, un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 151, prin Sângeorzu Nou. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, din Bistrița. În autoturism au mai fost identificați încă 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, din Strâmba și Mijlocenii Bârgăului. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit două exemplare de vânat, din specia căprior, precum și o armă letală cu destinația tir sportiv. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul și unul dintre pasageri sunt autorizați să dețină arme și muniții letale, însă arma găsită în autoturism provine din circuitul ilegal”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Ulterior, la data de 24 noiembrie, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 31 de ani din Bistrița.

În prezent, acesta se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale a persoanelor implicate.

195 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.