Bărbat care a sunat la 112 pentru a sesiza că nu i se permite să își exercite dreptul la vot, sancționat de polițiștii din Bistrița-Năsăud

 -  -  1172


Procesul electoral în județul Bistrița-Năsăud se desfășoară în continuare în condiții normale, nefiind înregistrate incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral.

În cele 8 ore de la deschiderea secțiilor de vot, în județul Bistrița-Năsăud procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale și nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice. Cu toate acestea, polițiștii precizează că a existat o sesizare printr-un apel la 112.

”A fost sesizat un incident la o secție de votare din municipiul Bistrița, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Deva, județul Hunedoara. Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu are reședință, astfel că nici drept de vot în județul Bistrița-Năsăud. A fost sancționat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Până în acest moment, la nivel județean, au fost primite în total 7 notificări prin Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni. Toate au fost verificate și infirmate.

Forţele de ordine angrenate în misiunile de menţinerea ordinii şi siguranţei publice și prevenirea incidentelor electorale continuă misiunile și le reamintesc tuturor participanților la vot importanța respectării normelor de protecție sanitară individuală.

0 notes
297 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *