Bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină în Bistrița, prins de jandarmi în timp ce încerca să intre în comuna Ciceu-Giurgești

 -  -  980


Un bărbat recent întors din străinătate, care ar fi trebuit să stea în carantină în municipiul Bistrița, a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să intre în comuna Ciceu-Giurgești – aflată în carantină. Acesta intenționa să ajungă la o aniversare organizată în localitatea Negrilești. Jandarmii l-au amendat.

În comuna Ciceu-Giurgești, în cursul zilei de duminică, 7 martie, în jurul orelor 17.00, forțele de ordine aflate într-unul dintre filtre au depistat un bărbat care intenționa să intre în localitate, cu toate că se afla în carantină la domiciliu în municipiul Bistrița, ca urmare a sosirii din străinătate. Acesta nu a prezentat niciun document motivând faptul că și le-a uitat acasă și dorea să ajungă la o aniversare în localitatea Negrilești. La o primă verificare în baza de date, acesta figura ca fiind în carantină la domiciliu. Ca urmare, bărbatul a fost sancționat de polițiști cu 5.000 de lei, amenda fiind aplicată pentru nerespectarea măsurii de carantinare”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

De la instituirea carantinei în comuna Ciceu-Giurgești, forțele de ordine au executat misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Până în prezent, în zona carantinată, jandarmii și polițiștii au aplicat 33 de sancțiuni, astfel: 26 avertismente scrise și 7 amenzi în valoare totală de 11.700 de lei, fiind legitimate 5.225 persoane și 3.652 autovehicule. În zona carantinată au mai fost aplicate și alte 30 de sancțiuni în valoare totală de 13.910 lei.      

De asemenea, jandarmii au continuat misiunile privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, atât la nivelul municipiului Bistrița, cât și în celelalte unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud.

Numai în acest final de săptămână a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 405 locații, fiind legitimate 2.073 persoane.

Au fost aplicate în total 100 de sancțiuni. Dintre acestea, 14 au fost amenzi în valoare de 6.000 lei și 86 avertismente scrise. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație.         

Scopul acțiunilor organizate de forțele de ordine este acela de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

0 notes
105 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *