Bărbat care trebuia să stea în carantină la București, depistat de jandarmi în Gara Bistrița Nord. Alți 6 tineri, depistați noaptea la Colibița

 -  -  1010


În acest final de săptămână, jandarmii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. În timpul controalelor, jandarmii au depistat mai multe persoane care fie nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, fie au încălcat restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Astfel, jandarmii au depistat un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină în București, însă acesta se afla în Gara Bistrița Nord.

”Duminică seara, în jurul orei 19.30, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil au depistat în Gara Bistrița Nord un bărbat care ar fi trebuit să se afle în carantină la domiciliu. Acesta este din București și are 33 de ani. Având în vedere faptul că nu are domiciliul în municipiul Bistrița, acesta a fost cazat la centrul de noapte din Bistrița”, a anunțat Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Bărbatul s-a ales cu o sancțiune în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, jandarmii au mai depistat un grup format din 6 tineri care se aflau în cursul nopții la Colibița.

”Jandarmii montani din Colibița au depistat un grup de 6 tineri care se plimbau în zona barajului Colibița, după ora 23.00, fără a avea un motiv bine întemeiat și fără a avea asupra lor declarații pe propria răspundere. Cei 6 tineri sunt din Bistrița, Prundu Bârgăului și Ilva Mare și au declarat că doreau doar să admire peisajul și să viziteze zona. Au fost aplicate 6 sancțiuni: două amenzi în valoare totală de 1.000 de lei și 4 avertismente scrise”, mai arată Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Pe tot parcursul acestui sfârșit de săptămână, jandarmii au aplicat în total 104 sancțiuni, majoritatea fiind avertismente scrise, însă au fost aplicate și 25 de amenzi, valoarea totală a acestora ajungând la 14.550 lei.

Potrivit Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, nerespectarea măsurilor privind libera circulație în intervalul 23.00 – 05.00, pătrunderea în fondul forestier fără drept, consumul de alcool în spațiul public neamenajat și cerșetoria.

0 notes
135 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *