Bărbat cercetat într-un dosar privind încălcarea regimului armelor și munițiilor, reținut pentru 24 de ore

Un bărbat cercetat într-un dosar privind încălcarea regimului armelor și munițiilor a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

În noaptea de 19/20 august, în urma probelor administrate într-un dosar penal instrumentat de Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 40 de ani, din comuna Matei. În cursul zilei de astăzi, 20 august, va fi prezent Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea arestării preventive. Bărbatul a fost depistat în după-masa de 19 august, de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, la scurt timp după ce ar fi tras un foc cu un pistol neletal, înspre un utilaj parcat în curtea unui depozit, pe raza localității Nușeni”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud. 

Din investigațiile efectuate, polițiștii au constatat faptul că, la data de 13 august, bărbatul ar fi achiziționat din străinătate arma și muniția aferentă, pe care le-ar fi introdus ilegal în România, deținându-le la domiciul.

Pistolul în cauză face parte din categoria armelor neletale, supuse autorizării, iar bărbatul nu era autorizat pentru deținerea, portul sau folosirea unei arme din categoria celor letale sau neletale, supuse autorizării. Totodată, pistolul, două încărcătoare și 143 de cartușe aferente au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud. 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, contrabandă calificată și tulburarea ordinii și liniștii publice.