Bărbat din județul Mureș, amendat de polițiști pentru că transporta porci fără a deține documente sanitar-veterinare

 -  -  1087


Un bărbat din județul Mureș a fost amendat de polițiștii din Bistrița-Năsăud, acesta fiind depistat în timp ce transporta porci fără a deține documente sanitar-veterinare.

”În cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, desfășurate constant de polițiști, sunt efectuate controale care vizează și prevenirea și combaterea pestei porcine africane, în județul Bistrița-Năsăud. Astfel, ieri, 2 martie, în cadrul unor astfel de acțiuni, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe raza localității Șieu. A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat din Aluniș, județul Mureș. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta transportă 13 porci pentru care nu deținea documente sanitar-veterinare”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 3.600 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, în acest caz au fost sesizați reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în vederea dispunerii măsurilor legale.

Reamintim că la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană, autoritățile făcând eforturi pentru a împiedica răspândirea acestei boli.

0 notes
212 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *