Eveniment

Bărbat din Mijlocenii Bârgăului, dat în urmărire de autoritățile din Italia; acesta este acuzat de viol

 -  - 


Un bărbat din localitatea Mijlocenii Bârgăului a fost dat în urmărire de autoritățile din Italia, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol. Pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare, el fiind prins în comuna Prundu Bârgăului. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea sta 12 ani în spatele gratiilor.

”La data de 5 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, au pus în aplicare un mandat european de arestare. Pe raza comunei Prundu Bârgăului, a fost depistat un bărbat de 40 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, față de care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prevăzută cu o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea provizorie în vederea predării acestuia către autoritățile judiciare din Italia. În prezent, acesta se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi dispuse măsurile legale”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

258 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.