Bărbat din Parva, arestat pentru 30 de zile, în urma unui flagrant organizat de polițiști

 -  -  1211


Un bărbat din Parva a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unui flagrant organizat de polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Acesta este cercetat pentru braconaj și tentativă la infracțiunea de omor.

”În fapt, în noaptea de 26/27 iunie, polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu luptătorii de la Acțiuni Speciale au organizat și desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și braconaj. Acțiunea s-a desfășurat în apropierea muntelui Craia, pe raza comunei Parva, iar în jurul orei 02.00 a fost depistat un autoturism în care se aflau trei persoane. În momentul în care s-au efectuat semnalele de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, ar fi accelerat și încercat să lovească pe unul dintre polițiști, însă acesta a reușit să se ferească la timp. Polițiștii l-au somat să oprească și au executat mai multe focuri cu armamentul din dotare în direcția roților din spate ale autoturismului. În urma intervenției polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Ulterior, cei trei au oprit și abandonat autoturismul pe un drum înfundat și au fugit în pădure”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul conducătorului auto, un bărbat de 29 de ani, din Parva, polițiștii au constatat faptul că una dintre armele pe care era autorizat să le dețină nu se afla în dulapul de păstrare din locuință. Cel în cauză a fost depistat ulterior, având asupra lui arma, pe care ar fi folosit-o la o acțiune de vânătoare ilegală desfășurată în noaptea de 26/27 iunie. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul de 29 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care a dispus reținerea pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, acesta fiind cercetat pentru braconaj și tentativă la infracțiunea de omor.

În prezent, el se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar polițiștii împreună cu procurorii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor.

0 notes
336 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *