FOTO/VIDEO: Bărbat lovit de un copac în timp ce lucra la pădure; din păcate, victima a decedat

 -  -  1229


Echipajele de intervenție din Bistrița-Năsăud au fost solicitate, luni dimineața, să intervină într-o zonă greu accesibilă de pe raza comunei Lunca Ilvei, unde un bărbat a fost lovit de un copac în timp ce lucra la pădure. UPDATE: Din păcate, victima a decedat.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au fost direcționate un echipaj SMURD de prim ajutor de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi și un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD.

În sprijin a fost direcționat și un echipaj al Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE 1

Echipajele de intervenție au reușit să ajungă la victimă, însă, din păcate, prezenta leziuni incompatibile cu viața, a anunțat Serviciul Salvamont Bistrița-Năsăud. Intervenția pentru recuperarea trupului neînsuflețit al bărbatului a fost una complexă.

”Din păcate, victima prezenta leziuni incompatibile cu viața. Având în vedere zona greu accesibilă unde a avut loc accidentul, evacuarea victimei a necesitat folosirea tehnicilor de coarda și a tărgii UT2000 .Victima a fost preluată de către echipajul șenilatei ISU Bistrița-Năsăud pentru a fi transportată pâna în zona de acces auto”, au informat salvamontiștii.

ACTUALIZARE 2

”Bărbatul prezenta traumatisme cranian și cervical grave. Din nefericire, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului în vârstă de aproximativ 40 de ani nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel ca medicul care încadrează echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD a fost nevoit să îi declare decesul la locul solicitării. Solicitarea a fost făcută pentru un loc greu accesibil, pe un teren accidentat, autospecialele de intervenție au putut ajunge până într-un punct, o parte din itinerarul de deplasare a fost realizat cu ajutorul mijloacelor de transport de teren, puse la dispoziție de SVSU, iar ultima parte a acestuia a fost parcursă pe jos. De la Detașamentul de Pompieri Bistrița a fost alocat în sprijin un echipaj de pompieri cu șenilata”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

ACTUALIZARE 3

Polițiștii au intervenit și ei în zonă și au stabilit că bărbatul era angajat al unei societăți de exploatare a materialului lemnos, motiv pentru care a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud pentru verificări de specialitate.

”Astăzi, polițiștii din Sângeorz- Băi,  Secția 7 poliție Rurală au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost accidentat de un copac. Din nefericire, acesta a decedat. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Lunca Ilvei, angajat al unei societăți de exploatare a materialului lemnos, a fost accidentat de un arbore. În cauză, urmează a fi efectuată necropsia cadavrului care va stabili cu exactitate cauza decesului. Cercetările în acest caz vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Crina Sârb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
354 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *