FOTO/VIDEO: Bărbat prins sub un mal de pământ pe strada Ulmului din Bistrița

 -  -  2326


Intervenție dificilă pentru echipajele de prim ajutor, care au fost solicitate să intervină pentru a acorda sprijin unui bărbat care a fost prins sub un mal de pământ.

Incidentul s-a produs, joi, pe strada Ulmului din municipiu. Din primele informații se pare că bărbatul săpa un șanț, moment în care pământul a căzut peste el.

Pompierii se chinuie la această oră să îl scoată pe bărbat din șanț, intervenția fiind în plină desfășurare. Victima este conștientă, fiind monitorizată în permanență de un medici.

ACTUALIZARE

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost surprins de un mal de pământ, în timp ce lucra în propria gospodărie la realizarea unui dren.

Când echipajele de intervenție au ajuns la locul indicat, bărbatul era conștient, cooperant, prins sub pământ, până la nivelul pieptului. Au fost alocate echipajul de descarcerare grea, un echipaj de pompieri cu autospecială prevăzută la rându-i cu accesorii de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD și autospeciala de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița. Intervenția a fost una contratimp, ținând cont de presiunea exercitată de pământ asupra corpului victimei dar și de temperatura scăzută de afară” a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

După ce au fost stabilizate malurile șanțului cu accesoriile hidraulice, a fost îndepărtat cu grijă pământul din jurul victimei. Un aport enorm l-a avut fiul victimei, care a sprijinit intervenția din momentul 0 și până la final, lucrând în echipă cu echipajele de intervenție alocate la locul solictării.

Victima a fost extrasă după aproximativ 70 – 80 de minute și predată echipajului medical, în vederea stabilizării și transportului către UPU SMURD Bistrița.

FOTO/VIDEO: ISU B-N

2 bookmark
0 notes
51 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.