Bărbat reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de minori, act sexual cu un minor, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu

 -  -  1072

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui bărbat din Bistrița, bănuit că ar fi exploatat sexual o fată de 13 ani și o tânără de 20 de ani, în zona de centură a municipiului Bistrița. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

”În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, a găzduit o persoană vătămată minoră, în vârstă de 13 ani, fugită dintr-un centru pentru protecția copilului și, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia, a exploatat-o, racolându-i clienți pentru întreținere de raporturi sexuale, obținând astfel diferite sume de bani, în același timp întreținând la rândul său raporturi sexuale cu aceasta. Totodată, în perioada 2019 – 2020, în mod repetat a determinat o altă persoană vătămată să practice prostituția pe centura municipiului Bistrița, deși aceasta era însărcinată.   
De asemenea, în cursul anului 2019, în urma unui scandal provocat de inculpat, organele de poliție chemate să intervină în urma unui apel la 112, au găsit asupra acestuia o cantitate de cannabis în amestec cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive
”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Totodată, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud precizează că este vorba despre un bărbat din Bistrița.

Încă de anul trecut, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au investigat activitatea infracțională a unui bărbat, de 36 de ani, din Bistrița, bănuit de trafic de minori. Cercetările au relevat că bărbatul ar fi recrutat, prin metoda „lover boy”, o fată de 13 ani, pe care ar fi cazat–o și dus-o, timp de 3 luni, pe șoseaua de centură a municipiului Bistrița, pentru a practica prostituția, preluând banii obținuți de minoră de la clienți. De asemenea, bărbatul ar fi determinat o altă tânără, de 20 de ani, să practice prostituția,  în aceeași zonă, însușindu-și și de această dată banii obținuți. Ieri dimineață, a fost efectuată percheziția la locuința acestuia și au fost audiate mai multe persoane. Față de bărbatul în cauză, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus măsura reținerii pentru 24 ore pentru săvârșirea infracțiunilor trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor și  deținere de droguri de risc (în cursul anului trecut, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița l-au depistat având cannabis asupra lui)”, completează IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

FOTO: arhivă

0 notes
197 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *