Bărbaţi din Bistriţa şi Crainimăt, reţinuţi pentru furt calificat

Doi bărbaţi, unul din Bistriţa şi altul din Crainimăt, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de polițiști, aceștia fiind cercetați pentru furt calificat.

”La data de 30 august, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a doi bărbați, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat. În urma investigațiilor realizate de polițiști a rezultat faptul că doi bărbați, de 28 și 49 de ani, din Crainimăt și Bistrița, în cursul lunii iulie și august anul acesta, ar fi pătruns în incinta a trei societăți comerciale de pe raza municipiului Bistrița, de unde ar fi sustras mai multe bunuri de valoare. Dintr-o magazie a două societăți comerciale, în cursul lunii iulie, ar fi sustras 11 butelii încărcate cu propan, conductori electrici de pe utilaje, 5 pachete de cablu și un cablu de cupru de alimentare, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 42.500 de lei. În cursul lunii august, din incinta unui service auto ar fi sustras mai multe truse de scule și aparatură destinată reparării autoturismelor, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de 32.000 lei”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au reușit până în acest moment recuperarea parțială a prejudiciului.

Față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore fiind ulterior introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Persoanele bănuite de comiterea faptelor urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale cât și pentru recuperarea în întregime a prejudiciului.