Bărbați din Căianu Mic și Tureac, cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier. Unul dintre ei a fost reținut pentru 24 de ore

 -  -  961Doi bărbați, unul din localitatea Căianu Mic și altul din localitatea Tureac, sunt cercetați de polițiștii bistrițeni pentru infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul din Căianu Mic a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere. În plus, se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

”La data de 16 septembrie, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 32 de ani, din Căianu Mic, pe drumul județean 171, în localitatea Căianu Mic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

”La data de 17 septembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 32 de ani, din Căianu Mic, cercetat pentru comiterea a infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. A fost prezentat instanței care a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

În ceea ce îl privește pe bărbatul din Tureac, acesta este cercetat tot pentru nereguli la regimul rutier.

La data de 17 septembrie, polițiștii Secției 2 poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 47 ani, din Tureac, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare aplicate nu sunt valabile. Totodată, conducătorul auto emana halenă alcoolică însă, fiindu-i solicitat, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
86 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *