Bărbatul care s-a aruncat de la etajul IV al unui bloc de pe Împăratul Traian a decedat azi-noapte. Care e starea celorlalți doi pacienți răniți în timpul exploziei?

 -  -  321Bărbatul care a provocat un adevărat dezastru, miercuri după-amiaza, pe strada Împăratul Traian din municipiu a decedat azi-noapte, dată fiind starea extrem de gravă în care se afla.

Acesta a fost preluat de echipajul medical și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. El prezenta fracturi toraco-abdominale și de bazin și cu o leziune a pancreasului în urma căderii de la înălțime, se afla în șoc hemoragic, în comă profundă, intubat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, de la Unitatea de Primiri Urgențe, bărbatul de 51 de ani a fost transferat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, însă, la scurt timp după transfer a decedat.

În ceea ce privește starea celorlalte două persoane rănite în timpul exploziei provocate de persoana care a decedat, ele sunt stabile. Bărbatul de 30 de ani, angajat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, care a fost surprins de suflul exploziei și rănit, se află internat pe secția de Neurologie, în stare stabilă, cu evoluție bună. Cea de-a treia victimă, femeia de 43 de ani, care a suferit o contuzie la genunchiul drept a fost externată în cursul serii.

Reamintim că, inițial, la numărul unic de urgențe 112 se anunțase că un bărbat a căzut de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Împăratul Traian. La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale și din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. În timp ce intervenția era în plină desfășurare, în același apartament de la etajul 4 al blocului s-a produs o explozie. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul în cauză s-ar fi aruncat de la fereastră, însă, înainte de asta ar fi pus la cale un plan diabolic prin care intenționa să își rănescă atât concubina, cât și pe fiica acesteia. Astfel, acesta a improvizat o „instalație” legată la conducta de gaz, care să declanșeze explozia, iar în momentul în care fiica femeii cu care bărbatul trăia a vrut să intre în apartament s-a produs o explozie puternică în urma căreia trei persoane au fost rănite, bărbatul de 51 de ani, concubina acestuia și un angajat al ISU B-N.

FOTO: Veronica Petruț

0 notes
46 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.