Ultimele noutati

Abia după ce au murit 9 oameni în 2 accidente TERIBILE, primarul Crețu zice că ia măsuri! Promite intervenții la nivel înalt pentru barieră la Viișoara!

Primarul Bistriței promite că va face demersuri către CFR Infrastructură pentru semnalizarea trecerii la nivel de cale ferată din Viișoara. Zona este deosebit de periculoasă, deoarece trenul circulă cu viteză mare, vizibilitatea este redusă din cauza vegetației, pornirea automobilului se face în pantă (lucru dificil pentru începători, care astfel pot forța trecerea fără să se asigure). Zona a devenit intens circulată după realizarea unui cartier de blocuri sociale și a unei piețe second-hand. De asemenea, Zilele Bistriței și Toamna Bistrițeană se desfășoară în Heidenfeld iar miile de oameni care participă sunt nevoiți să traverseze calea ferată.

Într-un an jumate, 2 accidente, 9 morți !

Au existat mai multe solicitări în vederea semaforizării și montării unei bariere, mai ales că la aceeași trecere, acum un an și jumătate au decedat 4 persoane, după ce TAXI-ul care-i transporta a fost izbit în plin de un tren. Ieri, în jurul amiezii încă 5 persoane au fost lovite de tren după ce șoferița în vârstă de 19 ani NU s-a asigurat. Într-un an și jumătate, 9 persoane au decedat în cele 2 accidente produse la trecerea de cale ferată din Heidenfeld.

Primarul Crețu promite intervenții pentru BARIERĂ la trecere!

„Profund marcat de cumplitul accident care a avut loc ieri la Viişoara, transmit sincere condoleanţe familiilor îndurerate. Din păcate, suportul inclusiv financiar pe care Primăria municipiului Bistriţa îl va asigura familiilor îndoliate, nu va putea uşura durerea provocată de moartea celor cinci tineri.

Îi asigur pe toţi bistriţenii că voi face demersuri la cel mai înalt nivel pentru instalarea unei bariere în zona în care a avut loc acest tragic accident“, a transmis primarul Ovidiu Teodor Creţu.

Citiți și:

a0-800x400

VIDEO GROAZNIC: Accident la Viișoara, la trecerea de cale ferată! 3 morți și 2 răniți! UPDATE: Răniții transportați la spital au DECEDAT lterior. BILANȚ tragic: 5 MORȚI
Comentarii

 • Motto:
  „Insa moartea nu vrea bani,
  Vrea copii si oameni mari.
  Si moartea nu vrea nimic,
  Numai viata de voinic”
  (Cantec popular)
  Atata vreme cat exista moarte, vor exista si înmormântări. Problema este ca uneori se intampla adevarate tragedii si nu invăţăm nimic din greşelile trecutului. Mulți ar trebui să își aducă aminte cum îi dojeneau părinții: „Să nu mai faci asta!”, „Învață din greșeli.” Tragedia feroviara de la Viisoara s-a intamplat dupa o alta aproape identică petrecută in decembrie, 2015. Si asta pentru ca nu invăţăm din greşelile trecutului. Dupa tragicul evenument feroviar din decembrie 2015, soldat cu 4 morti, nu s-a facut nimic pentru prevenirea unor astfel de tragedii. Abia acum dupa ce in acelasi loc au mai murit 5 tineri in urma cu cateva zile, primarul Cretu își ia angajamentul că va face demersuri la cel mai înalt nivel pentru instalarea unei bariere la Viișoara. Dar până acum ce a păzit?
  Vezi: http://www.timponline.ro/ovidiu-cretu-face-demersuri-inalt-nivel-instalarea-unei-bariere/

 • În cazul asta n-ar fi mai buna o trecere peste calea ferată? O pasarelă ar rezolva și problema traficului la orele de vârf și problema neatenției șoferilor. În plus n-ar mai trebui ”demersuri la cel mai înalt nivel”. Desigur că ar trebui un pic mai multă muncă și puțin mai multe resurse. Dar oamenii din Bistrița nu duc lipsă nici de forță de muncă nici de resurse. Eu cred că merită bistrițenii și toți oamenii din comunitatea bistrițeană atâta lucru.

 • Toate trecerile de cale fetata ar trebui semaforizate. La trecerile de cale ferata nesemaforizate se fac cele mai lungi cozi la orele de varf

Caricatură

Ziar de Bistrita