Bătaie de batjocură! Primăria Bistrița a asfaltat o parcare în jurul unui autobuz abandonat!

 -  -  31345


În această perioadă, Primăria Bistrița desfășoară o serie de lucrări de asfaltare a trotuarelor și străzilor din Bistrița.

Pe strada Grănicerilor s-a executat o asfaltare a trotuarelor și s-au înlocuit bordurile. De asemenea, parcarea din Poligon a fost reabilitată. După cum se observă în fotografii, angajații primăriei au asfaltat “de mântuială”. Un autobuz ABANDONAT pe domeniul public a fost păstrat în peisaj și s-a asfaltat în jurul lui.

g2

g5

 

 

 

 

 

received_1089591337801489

received_1089591367801486

 

 

 

 

 

 

 

Un copac existent a fost prins în programul de asfaltare şi muncitorii au omis să realizeze un scuar în jurul tulpinii, cum de altfel era normal.

received_1089591397801483received_1089591321134824

 

 

 

 

 

 

 

 

xxPe domeniul public există o serie de autoturisme abandonate, iar cadrul legal permite Primăriei Bistrița să le ridice. Mai ales că deține o mașină cu macara ideală pentru această operațiune. Camionul a costat peste 100.000 de euro și zace în continuare nefolosit.

 

 

 

 

Direcția de Servicii Publice execută intervențiile de urgență, de întreținere a străzilordin municipiu pe baza unui grafic stabilit. De cele mai multe ori, calitatea lucrărilor este jalnică iar peticirea gropilor, asfaltarea trotuarelor și a parcărilor este dezastruoasă și încă din prima zi covorul asfaltic prezintă denivelări sau fisuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu o medie de 4 străzi de pământ  reabilitate în fiecare an, administrația Ovidiu Crețu a externalizat lucrările ample de modernizare care sunt executate de companii private, desemnate în urma unor licitații. Cea mai mare problemă  o reprezintă calitatea lucrărilor executate de urgență de către Direcția de Servicii Publice. Aproximativ 10 milioane de euro este bugetul TOTAL al D.S.P-ului pe 2016, bani folosiți pentru cheltuieli de funcționare, spații verzi, sere etc.

Pentru modernizarea aleilor, parcărilor, trotuarelor și străzilor, Direcția de Servicii Publice are la dispoziție peste 1.5 milioane de euro (7 miloane de lei), însă cu toate că folosesc utilaje moderne și materiale de buncă calitate, de cele mai multe ori calitatea lucrărilor este execrabilă.

Citiți și: 

page1-404x4004 străzi pe an este media asfaltărilor în mandatele lui Crețu. Zonele cu ștabi, modernizate din prima! Vezi lista străzilor “cu speranțe”

https://www.ziardebistrita.ro/4-strazi-pe-an/

 

3 notes
470 views
bookmark icon

3 thoughts on “Bătaie de batjocură! Primăria Bistrița a asfaltat o parcare în jurul unui autobuz abandonat!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *