Bătălie GREA pentru funcția de vicepreședinte la Județ! Ioan Zăgrean din Beclean și Florin Moldovan se luptă din răsputeri să prindă desemnarea de partid!

 -  -  1967


PNL își desemnează ASTĂZI candidatul pentru funcția de vicepreședinte la Consiliul Județean! Funcția este una strategică și poate reprezenta un pol de forță la nivelul Consiliului Județean! Garda veche îl susține pe Ioan Zăgrean iar Florin Moldovan îi are de partea lui pe lupii tineri din partid!

Florin Moldovan este liderul Organizației de Tineret și s-a implicat activ în campaniile electorale. Are conexiuni și pe filiera Dolha, dar și pe zona PDL.

Ioan Zăgrean a prins lista de consilieri județeni, pe filiera Ioan Turc.

Florin Moldovan
Ioan Zăgrean

De ce e importantă funcția de vice la Județ!

Stelian Dolha a adunat aproape 45.000 de voturi pe Județ și a atins target-ul impus: minim 12 consilieri județeni! Pentru a forma majoritate, PNL are nevoie de voturile PMP ( 4 voturi ) și împreună ar putea obține cele 2 funcții de vicepreședinți ai CJ.

Majoritatea formată va putea iniția proiecte de hotărâre, aproba proiecte de hotărâre, modifica Regulamentul de desfășurare a ședințelor și astfel președintele ales ar fi încorsetat.

Stelian Dolha a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și a epurat lista veche, eliminându-l pe Vasile Marc și pe Dumitru Mureșan din Năsăud. Doha a impus o listă relativ-sigură de consileri județeni, care să se lupte cu președintele Radu Moldovan.

Ioan Zăgrean este un om de afaceri din Beclean. Are 67 de ani și i se reproșează conexiunile PSD-iste !

La 67 de ani, Zăgrean visează o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean și se confruntă cu Florin Moldovan!

Ioan Zăgrean a finanțat masiv campaniile electorale și este un apropiat al președintelui PNL, Ioan Turc. Este acuzat de PNL-iștii din garda nouă că este suspect de apropiat de PSD și că ar fi un vicepreședinte convenabil pentru Radu Moldovan.

De altfel, este de notorietate fapul că Zăgrean a participat la mai multe sesiuni de vânătoare alături de Radu Moldovan, pe fondurile de vânătoare deținute de Traian Larionesi ( patronul companiei FRASINUL)

De asemenea, afaceristul a participat alături de PSD-iști la deplasările echipei de handbal din străinătate, poze care au apărut pe pagina de facebook a lui Radu Moldovan.

Zăgrean a avut o casă construti  fix lângă vila lui Radu Moldovan, dar și-a vândut casa în urmă cu câteva luni.

foto: Ioan Zagrean, la meciurile din STRĂINĂTATE susținute de Gloria Bistrita. sursa: Vocea Bistritei

Puncte FORTE:

– posibila susținere din partea lui Ioan Turc, președintele PNL care a devenit BRUSC extrem de puternic și care l-a impus pe lista de consilieri județeni.

– situație financiară prin care a spijinit MASIV campaniile electorale

– sprijinul unor PNL-iști cu drept de vot, care urmăresc interese de moment.

Puncte SLABE:

– apropierea de PSD

– vârsta (67 de ani)

– lipsa de perspectivă politică

– lipsa de notorietate în rândul PNL-iștilor.

– nu și-a construit imagine publică și a preferat un drum scurt, pe baza apropierii de președintele Ioan Turc.

Florin Moldovan visează o pălărie MARE: funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean!

Puncte FORTE:

 – notorietate . deține 1 mandat de consilier județean, a avut apariții media și postări anti Radu Moldovan, deși acest aspect e discutabil

 – sprijinul unor primari și tineri cu drept de vot, asupra căruia are ascendent

 – vârsta

– perspectiva politică

– poziționarea vehementă împotriva lui Radu Moldovan (deși la capitolul forț politică și coerență, acest aspect e discutabil).

– trend-ul de întinerire a activului de partid

Puncte  SLABE:

– nu este perceput ca un om de forță

– poate fi manevrat de anumite grupuri de interese

– nu este neapărat pe placul lui Ioan Turc.

Se joacă pe TABERE, pentru alesul de vicepreședinte la CJ!

Ioan Zăgrean are susținerea unor organizații din Județ, în timp ce Florin Moldovan mizează pe conexiunile realizate în timpul campaniilor electorale.

Candidatul pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean din partea PNL va fi ALES prin vot astăzi! La vot vor participa aproximativ 100 de delegați ai PNL: președinți de organizații, primari, membrii ai Biroului Politic Județean!

După desemnarea candidatului, PNL va trebui să facă alianță cu PMP , pentru a reuși să formeze majoritate la Consiliul Județean și să impună cele 2 funcții de vicepreședinți, câte una pentru fiecare partid!

Citiți și:

0 notes
1092 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *