Bază modernă de tenis, pe Gloria! Florea și Coșoiu investesc în 4 terenuri de tenis, acoperite cu balon de aer cald! E scandal că s-au tăiat brazii și s-a vândut aleea de acces spre birouri, care era în patrimoniul Gloriei!

O firmă din Bistrița amenajează o bază modernă de tenis de câmp, în incinta Stadionului Jean Pădureanu.

Proiectul intitulat : Bază sportivă, amenajare vestiare, toalete, punct de alimentație publică (sport-cafe) și împrejmuire teren pe proprietate”, amplasat în municipiul Bistrița, str. Parcului, nr. 1 a obținut toate avizele necesare și lucrările au demarat . 

FBT Invest aparține lui Florin Coșoiu și lui Florea Teodor (practic, în acte e fiul acestuia). Cei doi investitori au de gând să modernizeze baza sportivă și lucrările au demarat astăzi!

 

Se amenajează 4 terenuri de zgură ! Se montează tribune și un balon de aer, care să acopere terenurile!

1. Caracteristicile proiectului

a. Mărimea proiectului:

– prin proiect se propune realizarea unei baze sportive cu specific de tenis de câmp, dotată cu vestiare, toalete și un punct de alimentație publică, respectiv un sport-cafe, situat în zona vechilor terenuri de tenis din incinta stadionului “Jean Padureanu”, teren actualmente proprietate privată.

– suprafața totală a terenului 2.950 mp din care: suprafața construită (clădire P+E) 75 mp,

 – 3 terenuri de tenis duble și un teren de tenis simplu cu suprafața totală de 1982,60 mp cu posibilitate de joc sezonier (vara în aer liber/iarna acoperite de un balon presostatic cu posibilitate de montare și relocare), parcare 4 locuri, alei pietonale de acces 60 mp, spații verzi 143,50 mp (fără suprafața terenurilor de tenis),

– 2 gradene/tribune metalice cu capacitatea de 60 locuri;

– terenurile de tenis vor fi acoperite cu zgură;

 

Cum a ajuns terenul de tenis pe numele lui Teodor Florea!

E de notorietate faptul că în utimi ani de activitate ai Gloriei Bistrița, clubul s-a împrumutat cu diverse sume de la anumiți oameni de afaceri. Printre ei se numără și Teodor Florea, un apropiat a lui Jean Pădureanu! Acesta a împrumutat clubul cu importante sume de bani și ACF Gloria a girat cu terenurile de tenis. Datoria NU a fost restituită și astfel terenurile au intrat în posesia lui Florea și Coșoiu.

Clubul Sportiv Municipal i-a dat în judecată pe cei doi afaceriști, dar a pierdut procesul de revendicare imobiliară. Magistrații au considerat că CSM NU are calitate procesuală și CSM a pierdut procesul, cu cheltuieli de judecată de 8.500 de lei.

Au cumpărat aleea de acces aflată în patrimoniul Gloriei! 

Ulterior, FBT Invest a cumpărat și aleea de acces către birourile CSM. Afacerea a fost girată de Vasile Urs, lichidatorul judiciar al Gloriei și totodată administratorul patrimoniului. Aleea de acces a fost cumpărată pentru ca terenurile de tenis să se extindă. Accesul celor de la CSM se va face pe ocolite, prin zona tabelei de marcaj din apropierea gazonului.

“Noi am respectat toate procedurile legale ce țin de autorizare. NU ne jucăm cu astfel de chestii. Suntem proprietari pe acele terenuri… știu că am avut un proces de durată și am câștigat după ce s-au parcurs toate etapele, până la Curtea de Apel. S-a pierdut timpul, practic.. dar asta e! În incinta stadionului vrem să face o bază modernă cu 4 sau 5 terenuri de tenis, o parte din ele vor fi acoperite cu un balon de aer cald, amenajăm tribune, vestiare… o să fie ceva frumos pentru oraș !” – a declarat Florin Coșoiu, unul din investitorii firmei FBT Invest.

CSM Bistrița i-a dat în judecată pe Florea și pe Coșoiu, dar în proces au fost chemate și societățile comerciale LIDL (pentru tranzacția cu terenul de zgură) sau Comelf, ultima fiind cea care ar avea în proprietate în acest moment terenurile sintetice de lângă Casa Armatei.

“Terenurile de tenis sunt acum în patrimoniul privat… știu că ei vor să se extindă, să acopere terenurile cu un balon de aer cald… De ani de zile mă lupt pentru bazele astea, acum am legalizat niște hotărâri judecătorești… lucrurile trebuie limpezite și în inventarul domeniului public. Acuma, asta e: terenurile sunt în proprietate privată… iar aleea de acces spre sediul CSM au cumpărat-o cei care dețin terenurile de tenis. Accesul nostru va fi pe lângă tabelă…. oricum pe-acolo intră și mașinile de aprovizionare și cele de gunoi… Aleea a vândut-o lichidatorul Gloriei, domnul Urs. Asta e situația! “ – a declarat Adrian Moldovan, directorul CSM Bistrița.

Clubul Sportiv Municipal a pierdut procesul la toate instanțele, deoarece magistrații au considerat că instituția NU are calitate procesuală. Pe durata acestui proces a fost BLOCATĂ achiziția stadionului de către Primăria Bistrița . Oricum, prețul cerut de lichidatorul judiciar este enorm: cca. 8 MILIOANE de euro pentru o bază sportivă aflată în stare de degradare.

Patrimoniul Gloriei este scos la vânzare! 

În total, datoriile înregistrate de Gloria Bistriţa ajung la aproape 20 de milioane de lei. După ANAF, cea mai mare sumă, 1,6 milioane de lei, o are de recuperat controversatul milionar clujean Bela Urasi. Acesta este urmat de Onişor Gheorghe cu 1,5 milioane de lei şi de Nistoran Valerică, cu 1,4 milioane de lei. Comelf are de recuperat mai bine de un milion de lei, iar Primăria Bistriţa aproape 600.000 de lei.

Tot 1,4 milioane de lei trebuie să plătească clubul foştilor jucători şi angajaţi, pentru salariile restante. Pe lista celor care trebuie să îşi recupereze bani de la Gloria se numără şi decedatul Jean Pădureanu. Acesta avea de recuperat 143.809 lei.

 

E SCANDAL că se taie brazii! 

 

Ocolul Silvic Municipal a început să taie brazii care înconjurau terenul de tenis, iar ecologiștii s-au inflamat pe facebook, imediat ce au fost postate fotografii! Tăierile au fost aprobate de Agenția pentru Protecția Mediului, iar Primăria a eliberat autorizația de construire pentru modernizarea terenurilor de tenis, prin extinderea lor până în granița cu terenurile de sintetic. În curând municipiul va beneficia de o bază sportivă modernă! 

Totuși e ciudat cum “Aleea cu brazi” a fost cumpărată de Coșoiu și Florea … cu acordul lui Urs, care e lichidatorul Gloriei… iar scandalul a-nceput că de ce se taie brazii!!!

Pân’ la urmă proiectul e de viitor,  chiar dacă e un pic ciudat cum se feliază terenurile Gloriei Bistrița… care cândva au fost ale … poporului … cum de altfel a fost și-n cazul patrimoniului de Stat care a ajuns pe mâini obscure, după Revoluție! C-așa-i în tenis, vorba lui Toma Caragiu !

 

 
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita