BEC a finalizat procedura de atribuire a mandatelor de deputat și senator. Cine sunt parlamentarii de Bistrița-Năsăud

 -  -  1121


Biroul Electoral Central a anunțat că a finalizat procedura pentru atribuirea mandatelor de deputat și senator, aceasta desfășurându-se în baza rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare din acest an.

Potrivit datelor prezentate de BEC, județul Bistrița-Năsăud va fi reprezentat în Parlamentul României de 7 parlamentari – 5 deputați și 2 senatori.

PSD și PNL au obținut fiecare câte un mandat plin de deputat și câte unul de senator. De asemenea, în urma redistribuirilor, PSD și PNL au mai obținut câte un mandat de deputat. Tot în urma redistribuirilor, s-a stabilit că încă un mandat de deputat revine Alianței USR-PLUS.

Astfel, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Partidul Național Liberal va avea în județul Bistrița-Năsăud trei mandate de parlamentari – două de deputat și unul de senator. În Camera Deputaților intră Robert Sighiartău, aflat la cel de-al doilea mandat, și secretarul de stat în Ministerul Justiției Diana Morar, în vreme ce la Senat intră Ovidiu Florean. 

La rândul său, Partidul Social Democrat a obținut tot trei mandate, distribuite astfel: Daniel Suciu, aflat la cel de-al treilea mandat, și Bogdan Ivan la Camera Deputaților și Ioan Deneș (aflat la cel de-al treilea mandat) la Senat. 

În ceea ce privește cel de-al 5-lea mandat de deputat, în Parlamentul României mai intră Lorant Sas din partea Alianței USR-PLUS.

Așadar, cei 7 parlamentari de Bistrița-Năsăud sunt:

  • Robert Sighiartău (PNL) – deputat
  • Diana Morar (PNL) – deputat
  • Ovidiu Florean (PNL) – senator
  • Daniel Suciu (PSD) – deputat
  • Bogdan Ivan (PSD) – deputat
  • Ioan Deneș (PSD) – senator
  • Lorant Sas (Alianța USR-PLUS) – deputat.

Parlamentul României este format din 465 de parlamentari – 136 de senatori și 329 de deputați.

1156440cookie-checkBEC a finalizat procedura de atribuire a mandatelor de deputat și senator. Cine sunt parlamentarii de Bistrița-Năsăud
0 notes
246 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.