Beneficiarii programului ”Bani de liceu” vor primi câte 250 de lei lunar în loc de 180 de lei, cât era până acum. Suma a fost majorată

 -  -  3306


Guvernul a aprobat, în şedinţa din această săptămână, o hotărâre prin care a majorat cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor programului naţional de protecţie socială ”Bani de liceu”.

“Începând cu noul an şcolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor prevăzute în legislaţie, suma de 250 de lei lunar faţă de 180 de lei lunar, cât era până în prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 de lei la 500 de lei pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală, respectiv salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar.

Pentru a beneficia de acești bani, în noul an școlar ce bate la ușă, elevii trebuie să depună cereri și sunt obligați să nu acumuleze absențe nemotivate. Banii se acordă inclusiv pe timpul pregătirii şi susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producție.

Ministerul Educaţiei desfășoară de peste 10 ani acest program de protecţie socială intitulat ”Bani de liceu”, prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee şi şcoli de artă şi meserii.

3 bookmark
0 notes
31 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.