Beneficiarii programului de sprijin pentru tomate încep să intre în posesia banilor. MADR a început să facă plățile

 -  -  12909 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că au fost demarate plățile pentru beneficiarii programului de tomate, astfel că, până la data de 5 iunie 2019 un număr de 214 beneficiari și-au primit deja banii, în sumă totală de 3 milioane lei. Totodată, alte 1.757 de dosare se află în lucru, urmând ca după alimentarea conturilor MADR, banii să ajungă direct la fermieri.

În continuare, Direcțiile Agricole Județene așteaptă depunerea deconturilor justificative pentru cei care au valorificat cantitatea minimă necesară de 2000 kg/1000 mp, termenul limită de valorificare a producției obținute fiind data de 15 iunie 2019.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai și până în decembrie.

Un exemplu de producător agricol de tomate chiar din județul Bistrița-Năsăud este dat de primarul comunei Parva, Ioan Strungari.

”Un exemplu de bună practică pentru sectorul legumicol. Roșii de Parva cultivate la 1.000 m altitudine. Felicitari familiei Alexi!”, a transmis primarul comunei Parva, Ioan Strugari, printr-un mesaj postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare, mesajul său fiind însoțit și de câteva fotografii.

Reamintim condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro/an:

– Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp;

– Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;

– Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

FOTO: Facebook – Ioan Strugari

12 bookmark
0 notes
634 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.