Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”, într-o nouă eră, cea digitală

Cititorii care vor să consulte cele mai valoroase volume ale Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud o vor putea face și într-un alt mod decât cel clasic. Asta pentru că începând de astăzi, funcționează și ”Biblioteca Digitală”, care îl plasează pe cititor la un click distanță față de aceste volume.

Biblioteca Digitală a fost inaugurată în prezența oficialităților județene și a unei delegații de 12 bibliotecari din Basarabia, Raionul Glodeni, care vor împrumuta din metodele folosite de Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”. Evenimentul a fost urmat de o dezbatere pe tema ”Biblioteca digitală într-o lume digitalizată”.

Pentru a putea oferi o astfel de facilitate, Bibloteca Județeană ”George Coșbuc” a achiziționat aparatură performantă, care se regăsește în prezent în doar cinci instituții publice din România.

Biblioteca tradiţională este foarte importantă şi rămâne în picioare mai departe, dar e tare necesară şi Biblioteca Digitală. De aceea am cumpărat aparatură ultraperformantă” a declarat managerul instituției, Ioan Pintea.

Pentru moment, Biblioteca Digitală cuprinde doar 80 de titluri, cărți, publicații și manuscrise ale colecției de carte veche a Bibliotecii Județene. Însă, în continuare se lucrează la introducerea mai multor titluri, prin intermediul unui scanner ultraperformant, similar cu cel al Bibliotecilor de renume din Marea Britanie sau Germania.

Cititorii pot accesa aceste volume pe site-ul bibliotecii – www.bjbn.ro – la secţiunea Biblioteca Digitală.Caricatură

Ziar de Bistrita