Biblioteca școlară din localitatea Cireșoaia, dotată cu cărți în limba maghiară

 -  -  21


 

Peste 600 de volume în limba maghiară au fost donate de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Școlii Gimnaziale din Cireșoaia, pentru întregirea bibliotecii școlare.

Credem că este o donație de cărți foarte importantă, donație care provine și ea din alte donații. Știm că aici există o mare dorință pentru a avea o bibliotecă. Prima dată când am venit la Cireșoaia cu bibliobuzul am împrumutat cărți elevilor, iar acum am venit cu o donație masivă de cărți, care să rămână aici, la dispoziția elevilor și a profesorilor. Sunt cărți scrise, în general, de autori clasici din literatura maghiară și din literatura universală, inclusiv de scriitori români, traduși în limba maghiară. Ne bucurăm că am putut face acest gest împreună cu colegele și colegii noștri și că elevii și profesorii lor de aici vor avea ce să citească. Desigur, vom reveni cu bibliobuzul de câte ori va fi nevoie, pentru a le împrumuta cărți!” a declarat directorul Bibliotecii Județene George Coșbuc Bistrița-Năsăud, Ioan Pintea.

Cele circa 600 de volume au fost triate și aranjate pe rafturile bibliotecii școlare.

Elevii de la Şcoala Generală din Cireşoaia citesc cu mult drag. Din nefericire, în ultima vreme nu am avut donaţii care să conţină bibliografie şcolară, de aceea elevii şi chiar şi eu – profesoară de Limba şi literatura maghiară – am căutat deseori pe internet şi am scos la imprimantă textele pentru bibliografie şcolară. Şi învăţătoarele au făcut la fel. Acum ne bucurăm foarte tare că şcoala a intrat în posesia acestor cărţi de poveşti şi de bibliografie şcolară, pe care profesoarele şi învăţătoarele le vor putea folosi la orele de limba şi literatura maghiară. Aşa că vă mulțumim și suntem foarte recunoscători cu toții pentru donaţia de carte făcută de Biblioteca Judeţeană Bistrița-Năsăud. Vă garantez că o vom folosi zilnic, pentru că avem nevoie de aceste cărţi!”, a declarat directorul școlii, prof. Balla Enikő.

În anul 2019, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a mai sprijinit prin donații constituirea de biblioteci școlare și la școlile gimnaziale din Valea Tureacului și Viile Tecii.

Sursa: Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud

21 bookmark
0 notes
472 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.