Ultimele noutati

FURTUNA a făcut RAVAGII în județ! Bilanț preliminar: 2 morți, 17 răniți, mii de gospodării afectate, mașini distruse! 60% din județ NU are curent!

În urma furtunii puternice care s-a abătut asupra județului, ISU Bistrița -Năsăud a întocmit un bilanț preliminar care arată zonele afectate. Municipiul Bistrița, orașele Năsăud, Beclean și Sângeorz Băi, plus 14 comune cu 29 de localități au fost afectate de vântul care a înregistrat 90 de kilometri la oră și a smuls acoperișuri , copaci , stâlpi și fire electrice care au avariat mai multe autoturisme.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud a alertat toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița care au acționat prompt pentru sprijinirea populției afectate. În sprijinul acestora au venit și Serviciile Voluntare din cadrul primăriilor de pe raza județului.

 

c5

c4

 

 

 

 

 

 

 

 

v5

v2

 

 

 

 

 

 

 

CIFRE:

– aproximativ 59. 000 de gospodării (cca. 166.000 persoane) au fost afectate total sau parțial din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. Drumurile Naționale DN 17 (Pasul Tihuța), DN 17 C (Dealul Târgului) și DN 17 D (Năsăud – Beclean ) au fost blocate total sau parțial între orele 19.00 – 23.00.

– Două persoane au decedat, după ce au fost lovite de copaci: un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost surprins de un copac în Parcul Municipal Bistrița, iar un alt bărbat în vârstă de 47 de ani a fost surprins de o creangă ruptă în localitatea Borleasa.

– 60 la sută din consumatorii de energie electrică au fost afectați de întreruperea curentului electric!

– 17 răniți în județ: 5 în Bistrița, 2 în Breaza, 2 în Livezile, 10 la Beclean.

 

Vom reveni cu DETALII!
Caricatură

Ziar de Bistrita