Bilanțul acțiunilor desfășurate de forțele de ordine din Bistrița-Năsăud. Câte amenzi au fost aplicate în perioada 1-3 mai

 -  -  1029


Peste 2.500 de persoane și mai bine de 1.500 de autovehicule au fost controlate de polițiștii bistrițeni în perioada 1 – 3 mai, în timpul activităților desfășurate la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Sute de sancțiuni au fost aplicate în urma neregulilor constatate.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrța-Năsăud, în perioada 1 – 3 mai, peste 500 de polițiști au acționat în misiuni pentru menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Totodată, oamenii legii au acționat pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul stării de urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, jandarmi și militari.

”În perioada 1-3 mai, au fost legitimate peste 2.644 de persoane și 1.566 de autovehicule au fost oprite și controlate în trafic cu ocazia acțiunilor desfășurate, iar pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare au sancționate 249 de persoane”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Aproape 50 de conducători auto care nu au respectat prevederile privind regimul legal de viteză au rămas fără permis

”În perioada menționată, poliţiştii Serviciului Rutier și de la structurile de profil teritoriale au acționat pentru descurajarea celor care nu respectă regimul legal de viteză. În urma acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, pentru nerespectarea OUG 195/2002 au fost constatate și aplicate 95 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 79.445 de lei și au fost reținute 49 de permise și 3 certificate de înmatriculare”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice

De asemenea, în perioada 1 -3 mai, polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice au acționat în special pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, ocazie cu care au efectuat verificări și controale de specialitate la 62 de operatori economici, persoane fizice și juridice din tot județul.

”Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 95.000 lei, toate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990. Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat 235 pachete țigarete (4700 țigarete) în valoare de 4.700 lei și suma de 254 de lei”, completează IPJ Bistrița-Năsăud.

Reamintim că forțele de ordine și siguranță publică acționează atât pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), cât și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

0 notes
154 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *