Bilanțul acțiunilor desfășurate de jandarmi în minivacanța de Crăciun

 -  -  973


În minivacanța de Crăciun, jandarmii au continuat misiunile de verificare cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud, în aceste zile a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 588 de locații, fiind aplicate în total 90 de sancțiuni. Dintre acestea, 41 au fost amenzi în valoare de 21.750 lei și 49 au fost avertismente scrise.

”Numai pentru persoanele care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00 au fost aplicate amenzi în valoare totală de 9.250 de lei, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate amenzi în valoare de 8.800 lei”, precizează IJJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, jandarmii avertizează că, deși a scăzut rata de infectare în municipiul Bistrița și activitatea operatorilor economici din industria HoReCa a fost reluată în interiorul clădirilor, aceasta se va desfășura fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Jandarmii reamintesc că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Pentru a limita răspândirea infecțiilor cu virusul Sars-CoV-2, autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să evite aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii.

0 notes
98 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *