Bilanțul sancțiunilor din cea de-a patra zi de carantină la Bistrița

Forțele de ordine au continuat misiunile pentru protejarea populației în contextul carantinării municipiului Bistrița. Și în timpul acțiunilor organizate în cea de-a patra zi au fost aplicate sancțiuni celor care nu respectă măsurile impuse de autorități.

În ultimele 24 de ore, în filtrele amplasate în zona municipiului Bistrița și a localităților aparținătoare a fost angrenat un efectiv de 136 de forțe de ordine: 50 de jandarmi, 47 de polițiști și 39 polițiști locali.

”Jandarmii și polițiștii prezenți sunt prezenți la filtrele organizate în punctele de referință și în acțiunile punctuale în interiorul zonei carantinate în special în zona hipermarketurilor, zona gării și autogării dar și pe raza localităților componente ale municipiului Bistrița.  În ultimele 24 de ore au fost controlate 2.250 de autovehicule și au legitimat 5.742 persoane, fiind aplicate în total un număr de 87 sancțiuni, astfel: 19 amenzi în valoare de 10.000 de lei, respectiv 68 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Potrivit forțelor de ordine, mulți dintre cetățeni nu au înțeles ce presupune instituirea carantinei și au încercat să intre în municipiu pentru simple cumpărături, fără a ține cont de măsurile stabilite pentru această perioadă. Mai mult decât atât, mulți dintre bistrițeni s-au deplasat la cumpărături fără a ține cont de respectarea intervalului orar stabilit pe categorii de vârstă. Игроки могут войти прямо с нашего сайта, ссылка ведет на официальный ресурс и активное рабочее mostbet Выигрыш же можно оформить только при полностью заполненном профиле.

În paralel cu misiunile executate în cooperare cu celelalte forțe ale MAI, jandarmii execută zilnic și misiuni independente pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus.

Astfel, în ultimele 24 de ore, jandarmii au executat misiuni specifice în magazine, mijloace de transport în comun, terase, piețe, gări, autogări, centre comerciale și zone aglomerate. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 273 de locații, fiind aplicate 80 de sancțiuni, astfel: 14 amenzi în valoare de 7.200 lei și 66 de avertismente scrise”, mai precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.