Bine de știu înainte să lăudați PSD-ul pentru nimic! Străzile asfaltate au garanție 2 ani, s-au turnat doar 4 centimetri de asfalt, fără intervenții la fundația drumului! Lungime totală infimă: doar 17 kilometri! 1.3 MILIOANE de euro RISIPIȚI!

Asfatarea de mântuială a celor 47 de străzi reprezintă modul în care Primăria Bistrița încearcă să impresioneze cetățenii pentru neputința din ultimii 10 ani. Ovidiu Crețu a refuzat să peticească străzile, cu toate că avea această variantă, dar Niculae joacă totul pe această carte și alături de staff-ul PSD speră că cetățenii vor fi impresionați!

Penibilă acțiunea de imagine, dacă ar fi să luăm în calcul faptul că străzile au în total 17 kilometri lungime și este vorba doar de lucrări superficiale de reparații, nicidecum de lucrări de reabilitare ce implică refacerea fundației drumului.

Pentru  a păcăli electoratul, propaganda PSD folosește o listă luuungă, cu 47 de străzi, însă unele străzi sunt mai degrabă alei de cartier:  strada Scurtă are doar 70 de metri lungime, strada 1 Mai are 150 de metri, str. Liliacului – 170 de metri , Solomon Haliță – 190 de metri , Sg maj. Octavian Popa – 316 metri.

DEZAVANTAJE ale cârpelilor de campanie:

– NU se intervine asupra fundației drumului, ci au loc doar intervenții asupra covorului asfaltic, turnat pe o infrastructură veche cu denivelări și infiltrații.
– NU sunt lucrări de durată.
– covorul asfaltic prezintă denivelări la scurtă vreme de la turnare.
– scurgerea apelor pluviale se realizează cu dificultate, dacă drumul se înalță. Această problemă a apărut la toate asfaltările din bordură-n bordură. (pe str. Industriei și la parcările de reședință).
– lucrările sunt realizate de Direcția de Servicii Publice, care oferă salarii mici muncitorilor și de aceea nu deține personal-calificat.
– programul de reparații străzi – 5 MILIOANE de lei bani alocați din buget ce vor fi o pierdere la buget și o încercare puerilă de a mulțumi electoratul.

Doar 2 ani garanție pe cei 4 centimetri de asfalt! Costul investiției: 1.3 MILIOANE de euro din bugetul local!

În ceea ce privește reabilitarea din bordură-n bordură a celor 47 de străzi, acestea au însemnat reabilitarea a 122.753 mp de carosabil, mai exact 17,5 km. Investiția s-a ridicat la 6,4 milioane de lei, circa 1,3 milioane de euro, fiind realizată cu bani din bugetul local al municipiului Bistrița.

Viceprimarul Cristian Niculae a mai spus că niciuna dintre cele 47 de străzi reabilitate anul acesta nu a mai beneficiat de astfel de lucrări de dinainte de Revoluție. Toate străzile asfaltate în cadrul acestui proiect au termen de garanție de 2 ani din partea constructorului.

Cristi Niculae mizează pe faptul că cetățenii vor fi impresionați de cârpeala de propagandă și speră să-și atragă capital de imagine, cu toate că cei 1.3 milioane de euro au garanție doar 2 ani și s-a turnat un strat subțirel de doar 4 centimetri…

Risipa din bani publici continuă, iar în 2020, Primăria Bistrița va cârpi încă 50 de străzi din municipiu, pe aceeași rețetă: 4 centimetri de asfalt, investiție care va depăși 1 MILION de euro! 

Citiți și: 

NU puneți botul la proiectul lui Niculae, cu 47 de străzi asfaltate-n prag de alegeri ! Asfaltările „din bordură-n bordură” înseamnă 1.2 MILIOANE de euro risipiți aiurea! DOVADA: str. Industriei, fisurată la numai 2 ani de la asfaltarea de suprafață!

One comment

  1. Balan Marius-ecologist PV

    Pun botul doar la un pahar de vin sau o sticla de bere. In rest totul e trufie .