Ultimele noutati

După 10 ani de așteptări se dau primele A.N.L-uri la Bistrița!

După 10 ani de așteptări, se predau primele locuințe construite prin Agenția Națională pentru Locuințe! În ședința ordinară, Consiliul Local va aproba lista cu familiile care vor beneficia de locuințe.

Firma CIPT Partner, care a început construcția blocurile A.N.L, a intrat în faliment și programul s-a blocat la Bistrița în 2009, iar Agenția Națională de Locuințe a reluat finanțarea abia în 2015. Firma Victor Construct a câștigat licitația cu 10 miliane de lei și a preluat șantierul.

Cele 3 blocuri din Subcetate au 43 de garsoniere și 95 de apartamente cu 2 camere, iar recepția-finală a avut loc în luna octombrie 2016, dar conectarea la utilități s-a putut realiza abia în 2017.

Peste 2.500 de dosare aflate în arhiva Primăriei Bistrița au fost ANULATE, iar solicitanții au depus noi dosare, pe baza condițiilor impuse de A.N.L. Chiriile majorate a făcut ca numărul solicitărilor să fie extrem de redus. Astfel, au fost depuse 205 cereri pentru repartizarea unei locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe în anul 2017. Din numărul total, 195 de familii prind o locuință ANL, în zona Subcetate, pe Zefirului sau la Viișoara .

anl bistrita

aa44

 

 

 

 

 

 

 

Primarul Ovidiu Crețu a dat în folosință NUMAI apartamente sociale. Ansamblul social din Viişoara cuprinde 9 blocuri cu 260 de locuinţe, toate realizate în mandatele lui Crețu din bugetul local. În ce privește locuințele A.N.L, Primăria Bistrița a pus la dispoziție terenul și utilitățile, în timp ce construcția propriu-zisă a fost finanțată din bani de la Guvern.

Ofertă din partea Consut Imobil: 2 milioane de euro pentru un bloc pentru tineri!

consult imobilLa un moment dat, Primăria Bistrița a primit o ofertă pentru cumpărarea unui bloc de pe piața liberă. Patronul Consult Imobil a înaintat o ofertă pentru achiziționarea unui bloc în care s-au construit 68 de apartamente. 2 MILIOANE de euro a fost suma solicitată, dar înțelegerea a căzut.

Ovidiu Crețu a sugerat reprezentanților Consult Imobil să se adreseze Agenției Naționale pentru Locuințe, iar ulterior, agenția să transmită blocul Primăriei Bistrița. Combinația Crețu-Negrea a picat, deși un astfel de proiect era o situație câștigătoare pentru amândoi.

Repartizarea locuinţelor se va face tot printr-o hotărâre a Consiliului local al municipiului Bistriţa, în baza listei de priorităţi aprobată. După aprobare, listele privind solicitanţii care au acces la locuinţe şi cele cu privire la stabilirea ordinii de prioritate, vor fi date publicităţii prin afişare într-un loc accesibil publicului.

Ședința ordinară pentru aprobarea listei ANL va avea loc în 31 ianuarie, la sediul Primăriei Bistrița.

 

Citiți și: 

marinaNegrea se bagă în afaceri cu Statul și vrea să vândă un bloc pentru locuințe A.N.L! Combinația e de aproape 2 milioane de euro!

https://www.ziardebistrita.ro/negrea-se-baga-in-afaceri-cu-statul-si-vrea-sa-vanda-un-bloc-pentru-locuinte-a-n-l-combinatia-e-de-aproape-2-milioane-de-euro/
Caricatură

Ziar de Bistrita