Administratie

Birou de consiliere și suport pentru cetățenii care se întorc acasă din străinătate, la Primăria Bistrița

 -  - 


În cadrul Primăriei Bistrița va funcționa, începând cu luna iulie a acestui an, un birou de consiliere și suport pentru cetățenii care doresc să se reîntoarcă acasă din străinătate, a anunțat luni, într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc.

”În momentul de față suntem în faza semnării unor parteneriate cu diferite instituții publice, mă refer la AJOFM, AJPIS, Casa Județeană de Pensii, Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar. Luăm în calcul semnarea și a altor parteneriate, în așa fel încât să îi ajutăm pe bistrițenii care doresc să se întoarcă acasă să se descurce mai ușor prin hățișul birocrației românești. Dorim să le oferim sprijin instituțional ca să își rezolve probleme care apar atunci când te reîntorci în țară. Sunt oameni plecați de foarte multă vreme din România, oameni pentru care România, din punct de vedere administrativ, e aproape o țară străină, oameni care vor fi obligați să se adapteze la situația din țară și din municipiu. Eu salut faptul că sunt români care se reîntorc din străinătate. Cunosc personal astfel de familii, sunt în legătură cu oameni care doresc să revină în Bistrița”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a adăugat că își dorește ca acest demers al municipalității de a înființa un astfel de birou să fie ”un model” și pentru alte administrații locale din țară.

”Ceea ce va exista începând cu data de 1 iulie în Bistrița, mă refer la biroul de consiliere și suport, este un lucru apreciat de către toți cei cu care am discutat și sper să fie și un model pentru alte administrații locale, indiferent de culoarea politică”, a mai spus Ioan Turc.

Primarul municipiului Bistrița afirmă că, la ora actuală, circa 4 milioane de cetățeni români sunt plecați în afara țării.

”Pentru acești oameni trebuie făcut mai mult, în sensul de a îi convinge că România este o țară în schimbare și că merită să ia în calcul reîntoarcerea acasă”, a mai spus Ioan Turc.

112 views
bookmark icon

2 thoughts on “Birou de consiliere și suport pentru cetățenii care se întorc acasă din străinătate, la Primăria Bistrița

Oldest
Newest
Most Upvoted

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Oldest
  Newest
  Most Upvoted