Biserica de la Coroana va fi resfințită

 -  -  11357


 

Protopopiatul Ortodox Român Bistrița anunță că joi, 21 noiembrie, începând cu ora 8.30, va avea loc slujba de resfinţire a Catedralei “Coroana” situată în Piața Unirii.

Biserica va fi târnosită de IPS Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de episcopul Ignatie al Huşilor şi episcopul Visarion al Tulcei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corul Psalmodya Transilvanica de la Cluj, condus de pr. prof.univ. dr. Vasile Stanciu.Va aşteptam cu mare drag să fiţi alături de noi la acest moment istoric”, spune părintele Emanuel Vidican, secretar al Protopopiatului Bistriţa.

Biserica de la Coroana cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a fost construită între anii 1270 -1280 și este se numără printre cele mai vechi lăcașuri de cult din Transilvania.

Cele trei parohii care aparțin de acest lăcaș de cult sunt: Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, avându-l ca preot paroh pe pr. Alexandru Vidican, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, avându-l ca preot paroh pe pr. Nicolae Feier și Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt”, avându-l ca preot paroh pe pr. Vasile Beni.

În curtea bisericii s-a construit un monument închinat Sfinților, eroilor și oamenilor de seamă ai județului Bistrița-Năsăud – monument intitulat Panteonul Bistriței.

În anul 2017, Biserica de la Coroana a intrat în ample lucrări de conservare şi renovare, proiectul având drept scop punerea în valoare a faţadei acestei lăcaş de cult.

1 notes
482 views
bookmark icon

One thought on “Biserica de la Coroana va fi resfințită

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *