Bistrița a făcut primii pași în vederea înfrățirii cu orașul Kisvárda din Ungaria

Săptămâna aceasta, o delegație din Bistrița a participat la o serie de întâlniri cu administrația locală din orașul Kisvárda (Ungaria), în vederea stabilirii unui parteneriat care ar putea duce la înfrățirea dintre cele două orașe.

Din delegație au făcut parte primarul Ioan Turc, liderul UDMR Bistrița-Năsăud și subprefect al județului Bistrița-Năsăud, Decsei Atilla, dar și consilierul local Mathe Attila și alți membri ai UDMR Bistrița-Năsăud.

Bistrița are noi prieteni în Kisvárda! La inițiativa consilierului municipal Mathe Attila și alături de subprefectul Décsei Atilla, am fost în orașul Kisvárda din Ungaria, răspunzând astfel invitației primarului Leleszi Tibor. Am găsit aici o comunitate de oameni foarte prietenoși, deschiși la o colaborare sinceră cu vecinii lor din România. Am vizitat obiective de interes din Kisvárda, m-am întâlnit cu parlamentari și consilieri locali și am putut aprecia la fața locului efortul omologului maghiar pentru dezvoltarea orașului. Un parteneriat pe termen lung ar putea să ofere oportunități reciproc avantajoase pentru traiectoria europeană a celor două comunități. Țin să îi mulțumesc domnului primar Leleszi Tibor pentru ospitalitatea cu care ne-a primit și îl asigur de toată considerația!”, a precizat primarul Ioan Turc.

La rândul său, subprefectul Decsei Atilla a transmis: ”Au fost făcuți primii pași în vederea stabilirii unei relații de înfrățire între orașele Bistrița și Kisvárda. Această inițiativă nu numai că va consolida legăturile dintre cele două orașe, dar ar putea aduce o îmbogățire culturală și economică pentru ambele comunități. Sunt încrezător că această cooperare va contribui la aprofundarea prieteniei și a înțelegerii între cele două comunități”.

Cu bucurie împărtășesc că am vizitat recent orașul Kisvárda cu Ioan Turc primarul Municipiului Bistrița, Décsei Atilla Subprefect, Mathe Loránd și cu Mayla Júlia. Kisvárda este un oraș frumos, care se mândrește cu o bogată moștenire istorică și culturală. În timpul vizitei, am avut ocazia să descoperim caracteristicile orașului, istoria sa și ospitalitatea locuitorilor. Această călătorie ne-a oferit posibilitatea de a pătrunde mai adânc în lumea magică a lui Kisvárda. Aș dori să mulțumesc în mod special lui Leleszi Tibor, primarul Kisvárdei, care ne-a primit cordial și ne-a permis să facem parte din viața orașului. În timpul întâlnirilor și discuțiilor, am putut împărtăși experiențele și ideile noastre și am stabilit noi prietenii. Această vizită înseamnă mult mai mult pentru noi decât o călătorie obișnuită. Este primul pas către dezvoltarea unor legături mai strânse între cele două orașe. Sperăm că vizita a fost de succes și va contribui la consolidarea legăturilor dintre cele două localități. Mulțumim orașului Kisvárda și locuitorilor săi pentru primirea călduroasă!”, a transmis și consilierul UDMR Mathe Attila.

Orașul Bistrița mai este înfrățit cu orașe din Franța, Austria, Germania, Italia, Israel, Polonia, Republica Moldova și chiar Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *