Bistrița AMERICANĂ! Vezi ce proiecte are Ionuț Simionca pentru un oraș de vis!

 -  -  1092Ionuț Simionca și-a lansat astăzi proiectul de modernizare a Bistriței. Conferința de presă  a avut loc în Parcul Municipal iar la eveniment au participat Eugen Tomac (președinte PMP) și Cristian Diaconescu (primvicepreședinte PMP).

Ionuț Simionca și-a prezentat proiectul de primar pe câteva planșe de mari-dimensiuni. Bistrița americană văzută de Simionca implică proiecte moderne de viziune și dezvoltare IMEDIATĂ a orașului..

Ionuț Simionca, AMERICANUL!

De amintit, că Ionuț Simionca și-a petrecut mai mulți ani în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat în domeniul construcțiilor și la un moment dat a ajuns să coordoneze 200 de oameni în diverse proiecte! O parte din aceste proiecte de dezvoltare a Bistriței sunt insipirate din administrația americană.

Infrastructură:

 – tren ușor pe ruta Sărata – Unirea. în acest sens a avut o discuție cu ViatTerra, compania care a demarat astfel de proiecte în mai multe orașe. S-ar putea realiza mai multe stații pentru ca cetățenii să poată folosi această variantă de transport.

– realizarea centurii ocolitoare a Bistriței, parte-integrată din Centura Nodrului.

– park and ride. Parcări de mari dimenisuni la intrarea în oraș, Unirea, Viișoara conectate cu linii de transport public.

– parcări semi-îngropate + spații de joacă pe acoperiș. Acestea s-ar putea construi în curțile de bloc. Deasupra acestor parcări se vor realiza parcuri de joacă sau parcuri verzi. Asfel s-ar realiza 2 probleme: extinderea spațiilor verzi și realizarea locurilor de parcare.

– extinderea Liniei Verzi.

Turism

– autobuse turistice care să circule pe rute care leagă Bistrița de zone atractive din județ.

– amenajarea zonei de promenadă pe malul râului Bistrița.

Sport

– modernizarea Sălii Polivalente actuale și a stadionului Jean Pădureanu, imediat ce a fost achiziționat. Simionca vrea o dezvoltare a bazelor sportive din municipiu.

– parc de aventură în Wonderland. Astfel, zona de agrement ar deveni funcțională pe toată durata anului.

Educație

– cantine în școli

 – afterschol gratuit

 – transport gratis pentru elevi, pe mijloacele de transport în comun.

 – construcția de creșe și graădinițe noi.

Sănătate

– înființarea unui centru de testare și finanțare a unui program pentru toxico-dependenți.

– înființarea unor centre sociale pentru persoanele vârstnice.

 Cultură

Primăria Bistrița va gândi un eveniment de amploare care să pună orașul pe hartă.

Dezvoltare economică

 – revitalizarea centrului Vechi

– incubatoare de afaceri

 – încurajarea start-upurilor

– atragerea de investitori în Parcul Industrial Sărata.

Parcări publice GRATIS pentru toți cei care plătesc locul de reședință!

Ionuț Simionca propune ca fiecare cetățean care deține un abonament de parcare la bloc, să poată folosi GRATIS locurile de parcare publice din zonele cetrale.

funcționar public virtual. Practic, un sistem care procesează 180 de cereri (certificate de urbanism, cereri pt locuri de parcare) și elimină 40% din resursa umană. Documente ce se depun on-line  Un astfel de concept funcționează la Primăria Cluj.

cartela-unică pentru toate nevoile: pentru locul de parcare, pentru a recicla deșeurile și pentru acces la diverseservicii publice.

revitalizarea Centrului Vechi prin restaurarea fațadelor și realizarea unei zone mixte, cu  incubatoare de afaceri și restaurnte.

Se BAGĂ pe cartiere să-și prezinte PROIECTELE!

În campania electorală, Ionuț Simionca își va prezenta proiectele sale în cartierele Bistriței, la dicuții libere cu cetățenii.

ionut simionca program
0 notes
217 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *