Bistrița e în criză de grădinițe, dar nimănui NU-i pasă. Ei dau 1.500 de euro/lună pentru un Centru de Excelență pe Bulevard!

Primăria Bistrița se află într-un deficit de imobile și o serie de grădinițe funcționează în imobile închiriate. În cele două mandate, Crețu NU a reușit să realizeze nicio grădiniță, dar acum vor să pună în practică ideea Cameliei Tabără de a înființa un Centru de Excelență unde să se pregătească elevii olimpici.

Mult-promisa grădiniță de pe strada Nicolae Bălcescu NU s-a mai realizat, deși s-au cheltuit bani pe documentații tehnice.

02De asemenea, grădinița din strada Parcului funcționează într-un imobil închiriat și deocamdată NU s-au găsit variante pentru a rezolva aceste probleme.

 

 

 

 

 

s01Pentru clădirea în care funcționează grădinița “Dumbrava Minunată”, primăria plătește aproximativ 1.700 de euro/lună, imobilul fiind proprietatea Bisericii Evanghelice.

 

 

 

s03În incinta Grupului Școlar Grigore Mosil s-a promis realizarea unui campus școlar și a unei grădinițe. 40 de familii au fost evacuate dintr-o clădire ce urma să fie transformată, dar deocamdată grădinița NU s-a realizat.

 

 

Bistrița e în criză de grădinițe, dar nimănui NU-i pasă. Ei vor Centre de Excelență!

s0În cadrul Centrului Județean de Excelență Bistrița- Năsăud se vor pregăti olimpicii județului, la diverse materii. Instituția se finanţează şi din venituri proprii ale consiliilor locale, precum şi din sponsorizări şi donaţii.

“Chiria lunară pentru folosirea spațiului este în sumă de 6.536 lei/lună și se va achita de la data semnării procesului verbal de predare primire a spațiului” conform contractului-tip, anexat proiectului de hotărâre.

 

 Au pus căruța-naintea boilor și-apoi au întors-o ca la Brăila! Ministerul NU a dat acordul, iar Liceul Maghiar e VIS; Planul B – Centru de Excelență!

Conform actului de constituire,Centrul Judeţean de Excelenţă Bistriţa-Năsăud, cu personalitate juridică, are sediul în cadrul Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, Bd. Republicii nr. 8, judeţul Bistriţa-Năsăud. Deși teoretic EXISTĂ un sediu, Camelia Tabără vrea un imobile pe Bulevard.

“Având în vedere faptul că NU s-a obținut avizul favorabil din partea Ministerului Educației și învățământului pentru înființarea Liceului Maghiar Bistrița, propunem modificarea hotarârii mai sus menționate în sensul modificării obiectului închirierii, în vederea înființării Centrului de Excelență Bistrița –Năsăud” – se arată în documentele înaintate Consiliului Local.

Ministerul Educației a aprobat în 8 septembrie 2015 înființarea centrului de Excelență, iar acum se caută un sediu pentru desfășurarea activității.

 

Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Bistrița cu nr. 72977/10.09.2015, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița –Năsăud solicită atribuirea unui spațiu pentru funcționarea Centrului de Excelență Bistrița – Năsăud. Instituția condusă de Camelia Tabără solicită suprafața de 335 mp și a terenului în suprafață de 900 mp, situat în municipiul Bistrița, B-dul Republicii nr. 18-20, proprietatea domnului Plăian Adrian Marian. Contractul de închiriere se încheie până la data de 31.08.2019, cu posibilitatea de prelungire cu acordul părţilor, în baza unei hotărâri a Consiliului local al municipiului Bistriţa.

s0102s03Primăria Bistrița NU poate gestiona criza grădinițelor din Bistrița, (ceea ce reprezintă un avantaj clar pentru privații care speculează acest aspect), însă înființează un Centru de Excelență pentru un număr restrâns de elevi olimpici, care oricum aveau posibilități de desfășurare a activităților suplimentare în incinta școlilor unde învață…

 

Pentru TOATE grădinițele din municipiu care funcționează în chirie, Primăria Bistrița plătește peste 5.000 de euro/lună, iar deocamdată NU există un proiect viabil de a rezolva această problemă… numai promisiuni deșarte care adâncesc neputința administrației actuale…
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita