Bistrița, în sărbătoare! Se deschide Târgul de Crăciun și se aprinde iluminatul festiv de iarnă în tot orașul

 -  -  1445


După ce pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprins luminile festive din Piața Petru Rareș, a venit rândul ca și Primăria Bistrița să pornească iluminatul festiv din Centrul Istoric și de pe principalele străzi din municipiu.

Autoritățile locale fac ultimele pregătiri înainte de aprinderea iluminatului festiv de iarnă, dar și de deschiderea Târgului de Crăciun. Ambele evenimente sunt programate să se desfășoare marți, 5 decembrie, în Ajun de Moș Nicolae, în Piața Centrală, de la ora 17:00.

Am onoarea să invit cetățenii municipiului Bistrița la debutul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, marți, 5 decembrie 2017, de la ora 17.00, în Piața Centrală, unde va avea loc deschiderea Târgului de Crăciun, aprinderea iluminatului festiv de sărbători și un concert de colinde”, transmite primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu.

În ceea ce privește iluminatul festiv, față de anii trecuți, în acest an, Primăria Bistrița a amplasat noi figurine, întrucât în 2017 au fost achiziționate figurine luminoase în formă de stea sau clopoţel, perdele luminoase și personaje diferite (ren, om de zăpadă sau Moş Crăciun).

Și în 2016, Primăria Bistrița a achiziționat peste 560 de figurine noi care au decorat orașul în perioada sărbătorilor de iarnă. Valoarea investiției de anul trecut s-a ridicat la circa 300.000 de lei, adică mai bine de 60.000 de euro.

Pentru Târgul de Crăciun, Primăria Bistrița spune că au fost închiriate 29 de chioșcuri (căsuțe din lemn).

Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, a declarat că ”sunt 29 de căsuțe de lemn. Toate au fost închiriate, însă trebuie să menționez că au existat mult mai multe cereri decât numărul chioșcurilor disponibile”. 

 

 

Bistrițenii care vor vizita târgul vor putea achiziționa atât cadouri pentru sărbători, produse de artizanat și chiar bucate tradiționale.

Și în anii precedenți, municipalitatea a instalat căsuțe de lemn pentru comercianți după modelul celor de la târgurile de iarnă din Austria și Germania.

FOTO: Arhivă

0 notes
570 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *