Ultimele noutati

VIDEO: Din cauza lui Crețu, Bistrița e luată la mișto în emisiunile de la PRO TV! Ultima gogoașă: caterinca de la Apropo TV pe salariul lui Crețu, primarul care a luat bani de la Dezvoltare ca să-și dea salariu de 13.000 de lei pe lună!

Municipiul Bistrița a atras atenția la nivel central după o serie de gafe ale administrației locale: pârtia de schi nefuncțională, Podul Berăriei care NU duce nicăieri, pușcăria pentru veverițe, blocul mov.

În emisiunea prezentată de Andi Moisescu, primarul Bistriței a fost ironizat pentru modul în care și-a aprobat salariul de 13.000 de lei. Creșterile salariale din Primărie au fost realizate din bugetul pe investiții al anului în curs. În Primăria Bistrița, ca urmare a aprobării Legii 143 din 2017 există venituri BRUTE care depășesc 2.000 de euro pentru funcțiile de conducere și ajung la 2.800 de euro, în cazul primarului.

În clipul realizat de jurnaliștii de la PRO TV apar mai mulți actori și prezentatori care tratează super-ironic subiectul primarului din Bistrița care a luat bani de la Dezvoltare ca să-și crească salariul!

 

 

 

“Trebuie să ai un scop în viață, să știi pentru ce muncești!” Răspuns: pentru primar!

“Cu cât orașul e mai sărac, cu atât salariul trebuie să fie mai mare la primărie! Tu-ți dai seama câte griji are să facă din nimic, bici? Nu are de niciunele, cum să-și ajute oamenii? NU doarme, el se îmbolnăvește dacă NU se îngrijește. Trebuie să aibă un salariu mai mare ca să-și poată compensa toate aceste griji!” a spus ironic, actorul Marius Vizante.

“Am înțeles că este și un Fond pentru Dezvoltare! Păi și el NU asta face? NU se dezvoltă? pe el? Dezvoltă știri, dar dezvoltă și mult dispreț pentru aleșii locali! Păi NU se dezvoltă multe în țara asta?” – a declarat ironic, actorul Marius Vizante!

Andi Moisescu: “s-ar impune mai degrabă 40.000 de euro pentru că orice om politic local sau central are de recuperat cât mai rapid o investiție (referire la investițiile din campaniile electorale). Repede, până NU vine DNA-ul peste el ca să-l întrebe de sănătate!

Propun ca fiecare patron să vină la angajat să-l întrebe: câți bani crezi că meriți? Sunt foarte curios câți oameni ar tripla!

Vlad Pietreanu, realizator Europa FM a dat exemplu un caz celebru în care un fost director destituit și-a cerut banii care i-am dat la partid ca să ajungă pe funcția respectivă… A cerut banii înapoi, spre uluirea jurnaliștilor, explicând că ăsta e fenomenul!

La 3 luni după intrarea legii salarizării unitare, mai multe primării au rămas fără bani și au cerut bani de la Guvern ca să-și poată plăti salariile! Bani de la Stat!

La un moment dat apare și purtătorul de cuvânt Mihai Ruști care explică faptul că aceste creșteri salariale s-au făcut în baza legii salarizării. Consilierul local al PNL; Ioan Peteleu atrage atenția că administrația locală rămâne cu bani în Fondul de Dezvoltare, aproximativ 4 milioane de euro rămân necheltuiți, în fiecare exercițiu financiar a spus Peteleu în colajul realizat de PRO TV. În România funcționează 3.200 de primării… din rațiuni electorale, iar după unele calcule reiese că România s-ar putea descurca doar cu jumătate din ele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Are 13.000 de lei pe LUNĂ și zice că de fapt NU i s-a triplat, că din BRUT se scade 30%! 

Primarul Crețu a declarat că de fapt NU și-a triplat salariul ci este vorba de o creștere cu aproximativ 60%! În fapt, cei care au promovat această știre au comparat salariul NET al primarului, aproximativ 4.500 de lei, cu salariul BRUT de 13.000 de lei. O comparație corectă ar fi: salariu BRUT cu salariu BRUT!

 

 

“Se compară mere cu nuci: se compară salariul BRUT de-acum cu salariul net dinainte, ceea ce nu este corect. Salariul BRUT al primarului din care se scade vreo 30% este de 13.050 de lei. În varianta veche era 7. 220 de lei… deci creșterea salariului primarului este 1.64 adică , de 64% NU de două ori, NU de 3 ori, NU de 5 ori!” a declarat primarul Crețu.

În fapt, primarul Bistriței a GREȘIT, deoarece salariul i-a crescut cu 80%, nu cu 64%.

Bineînțeles că această dezinformare cu salariul triplat NU a mai putut fi oprită și Primăria Bistrița a apărut din nou în emisiunile cu rating ridicat.

Jurnaliștii de la PRO TV l-au luat pe Crețu la rost pentru pârtia de schi! Concluzia lor: “până acum nimeni NU a tras Primăria la răspundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”

După cum anunțau jurnaliștii PRO TV în reportajul care ne-a făcut celebri în toată țara, pârtia de pe Dealul Cocoșului are cea mai joasă altitudine din țară: pornește de la 676 metri și ajunge la 418 metri și are 1.200 metri lungime. Și a fost realizată cu bani din bancă!
În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA (peste 5 milioane de euro), adică 32 milioane cu TVA (peste 7 milioane de euro). Pârtia este nefuncțională în continuare!

 

 

 

 

 

 

“Wonderland” este un alt proiect controversat, pentru care s-au plătit 5 milioane de euro. Un complex de agrement cu o pârtie de schi şi o instalaţie de telescaun. Doar că în zonă nu prea e zăpadă multă vreme. Jurnaliștii de la PRO TV au făcut un filmuleț prezentat la jurnalul de la ora 19. Tema: pârtia de schi de 5 MILIOANE de euro realizată cu bani din bancă! Ovidiu Crețu a explicat că a câștigat Primăria Bistrița în 2008 cu acest proiect și a declarat că trebuia finalizată acum 4 ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Primăria Bistrița a ratat să inaugureze pârtia de schi și a RATAT sezonul de schi. Cu toate astea firma EuroAlpin a încasat 25.000 de euro pentru lucrări de întreținere, cheltuieli care se justifică în acte și primarul Bistriței decontează doar la capitolul încredere aceste gafe ale complexului Wonderland, aspect care NU prea mai contează deoarece Crețu a anunțat că NU va mai candida în 2020.
“Scopul nostru NU este să facem profit și să recuperăm investiția, scopul nostru este să dăm o șansă copiilor să învețe să schieze” a declarat Crețu.

Concluzia reportajului difuzat de Pro TV: “până acum nimeni NU a tras Primăria la răspundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”

Din lista proiectelor controversate face parte şi podul peste râul Bistriţa. Este solid, frumos vopsit şi marcat, însă… nu duce nicăieri. Primăria Bistrița a plătit peste 1 milion de euro pe un pod în zona Kaufland, care ar face legătura cu Zăvoaie și ar decongestiona traficul care până-acum s-a desfășurat pe o rută ocolitoare.

 

 

 

 

 

Pușcăria pentru veverițe! 

Zece mii de euro a plătit Primăria pentru o cuşcă în care au fost înghesuite şase veveriţe. Scopul era popularea parcului central cu simpaticele animale, numai că acum a rămas doar o veveriţă. Proiectul era mândria primăriei municipiului Bistriţa. La ora actuală, voliera este goală deoarece a fot vandalizată și singura veveriță rămasă a evadat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Iarăși am ajuns de râsul României și ne-a dat la TVR 1 pentru lucrări care au ținut 1 an! În 2016, Crețu a semnat recepția-finală pentru că veneau alegerile și acum zice că NU le dă garanția!

De data asta cu proiectul de modernizare a pasajelor și piațetelor din zona istorică a orașului, proiect realizat din fonduri europene și care are mari-probleme de calitate la numai un an de la recepția-finală!

 

 

 

 

 

 

Statuile kitschoase din oraș! 

Un TOP realizat de un site specializat în arhitectură și cultură urbană a plasat Bistrița printre orașele cu cele mai urâte statui din lume. În clasamentul realizat au fost cuprinse 4 elemente arhitecturale din Bistrița: Falus Monument, Spaghetti,Pasărea rugnită, Struții.

 

 

 

 

 

 

 
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita