Bistrița-Năsăud, ora 10:00: Peste 1.000 de persoane, plasate în izolare la domiciliu sau carantină. Noi amenzi pentru cei care nu respectă măsurile

 -  -  7


La nivelul județului Bistrița-Năsăud există peste 1.000 de persoane care se află în izolare la domiciliu sau în carantină, potrivit informațiilor date publicității de Instituția Prefectului. Echipe mixte de control, formate din polițiști și jandarmi, verifică modul în care se respectă aceste măsuri. Trei sancțiuni au fost aplicate în ultimele 24 de ore.

Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județul nostru sunt la această oră 113 persoane în carantină și 975 persoane în izolare la domiciliu (au intrat în izolare 192 noi persoane, iar 28 de persoane au ieșit din perioada de izolare la domiciliu de 14 zile)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Angajații Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud se asigură că persoanele aflate în izolare respectă măsura impusă, le oferă consultanță și, în același timp, le oferă informații  cu privire la obligațiile și responsabilitățile pe care le au pe timpul perioadei de izolare.

De asemenea, efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare. Totodată, echipe mixte de control, formate din jandarmi și polițiști, execută acțiuni pentru monitorizarea prezenței persoanelor izolate la domiciliu.

În ziua de 21 martie, în intervalul 08.00 – 23.00, în contextul acțiunilor de prevenire COVID 19, jandarmii au executat acțiuni de control și verificare în 8 localități, unde au controlat 31 de locații, verificând 85 de persoane.
A fost aplicată o amendă în valoare 1.000 lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr 1 din 2020, mai exact pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. În urma acțiunilor de verificare a persoanelor aflate în izolare, două sancțiuni au fost aplicate ieri, 21 martie, de agenții Inspectoratului Județean de Poliție, pentru nerespectarea obligatiilor privind izolarea. Cuantumul acestora este de 2.000 de lei. Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie și acționează în sistem integrat
”, mai arată Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Aceeași sursă mai precizează că, în ultimele 24 de ore, în județ a mai sosit un rezultat negativ, bilanțul rezultatelor negative ajungând la 73.

În schimb, autoritățile din Bistrița-Năsăud nu mai comunică nicio informație cu privire la posibilele rezultate pozitive și nici alte date cu privire la starea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Aceste date urmează să fie comunicate de autoritățile centrale.

În continuare, cetățenii sunt rugați să țină cont de prevederile ordonanței militare a Ministerului Afacerilor Interne, document emis la data de 21 martie 2020 despre care Ziar de Bistrița a mai scris:

7 recommended
0 notes
641 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *