Cele mai citite știri

Bistrița-Năsăud, pe locul 4 în țară în ceea ce privește recenzarea în teren

 -  - 


Bistrița-Năsăud se află pe locul 4 în țară în ceea ce privește recenzarea în teren, potrivit directorului Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, Mircea Chira.

În ședința din luna iunie a Colegiului Prefectural, Mircea Chira a explicat că mai bine de jumătate din numărul persoanelor care au rămas de recenzat în această etapă a Recensământului Populației și Locuințelor au fost deja vizitate de un recenzor.

”În județul Bistrița-Năsăud, în faza de autorecenzare am reușit performanța de a recenza circa 47,2% din persoanele recenzabile, din populația estimată, restul rămânându-ne pentru colectarea de date în teren, acțiune pe care o vom încheia la data de 17 iulie. Actualmente ne aflăm în faza de colectare de date în teren. (…) La nivel național, în această etapă există probleme, există probleme și în Bistrița-Năsăud, dar probabil că mai puține decât în altă parte, astfel că la recenzarea în teren județul Bistrița-Năsăud se plasează pe locul 4 în topul județelor, fiind recenzate 53,4 % din persoanele care au rămas de recenzat”, a spus Mircea Chira.

Directorul Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud a adăugat că, până la data de 17 iulie, recenzorii mai au de recenzat aproape un sfert din totalul populației estimate.

Deși în unele județe din țară există presiuni din partea recenzorilor pentru prelungirea perioadei de recenzare, Mircea Chira estimează că în Bistrița-Năsăud procesul va fi finalizat până la data de 17 iulie.

Sursa citată a prezentat și o problemă cu care se confruntă recenzorii în teren și a făcut un apel către cetățeni.

”O problemă pe care aș vrea să o semnalez opiniei publice – aceea a autorecenzării incomplete. Există persoane care declară că s-au autorecenzat, dar nu pot face dovada recenzării. În această situație, adresez rugămintea să accepte interviul și dialogul cu recenzorul pentru repetarea operațiunii de recenzare”, a mai spus Mircea Chira.

Etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 a început la data de 31 mai și se desfășoară până pe 17 iulie. În acest interval vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

93 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.