Bistrița-Năsăud, sub avertizare meteo cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate

 -  -  946Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, avertizări cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru nordul, centrul şi vestul ţării, valabile până miercuri seara. Printre județele vizate se numără și Bistrița-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00,  ”în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”.

Totodată, în același interval este în vigoare și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru județe din nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și pentru montană a țării.

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, mai arată ANM.

Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local și temporar, și în estul și sud-estul teritoriului.

0 notes
71 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *