Bistrița-Năsăud, sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă moderate

 -  -  923Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod portocaliu și galben de vreme rea, valabile pe parcursul zilei de joi în mai multe județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește avertizarea cod portocaliu, aceasta este valabilă în intervalul 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00.

În Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, precizează ANM.

Avertizarea cod galben este valabilă în intervalul 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00.

”În Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, mai arată meteorologii.

0 notes
48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net