Bistrița-Năsăud, sub o nouă atenționare cod galben de ploi

 -  -  909Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Potrivit ANM, atenționarea este valabilă în intervalul 28 septembrie, ora 18:00 – 29 septembrie, ora 12:00 și vizează inclusiv județul Bistrița-Năsăud.

”În Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40…60 l/mp. Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h”, precizează ANM.

Meteorologii avertizează că începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a țării.

0 notes
34 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *