Bistriţa-Năsăud, sub o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică

 -  -  1069

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până vineri dimineaţa în mai multe județe din țară. Și Bistrița-Năsăud se află printre județele vizate.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 02 iulie, ora 15:00 – 03 iulie, ora 06:00, ”în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”.

Totodată, în intervalul 02 iulie, ora 18:00 – 03 iulie, ora 06:00, în vigoare este și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în câteva județe din țară.

”În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Cluj vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…60 l/mp”, mai arată ANM.

0 notes
194 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *