Ultimele noutati

Florin I. Bojor: ”Bistriţa-Năsăud trimite la Chişinău steagul unirii pe jos!”

Bistriţeanul Antal Francisc (jumătate român – jumătate maghiar) va duce pe jos steagul judeţului Bistriţa-Năsăud la Chişinău cu ocazia Centenarului Unirii.

Astfel, acesta va porni din centrul Bistriţei (de la statuia lui Andrei Mureşanu), luni, 12 martie 2018, la ora 14:30 şi va merge pe jos până la Chişinău.

După un parcurs de aproape 500 de km acesta va ajunge sâmbătă seara, 24 martie în capitala Republicii Moldova. Aici se va reuni cu celelalte delegaţii de bistriţeni care vor participa la Marşul Unionist din 25 martie de la Chişinău.

Apoi steagul unionist al judeţului Bistriţa-Năsăud va poposi pe Aleea Scriitorilor din Chişinău la cele 3 statui de bistriţeni (Andrei Mureşanu, George Coşbuc şi Liviu Rebreanu). Luni, 26 martie, steagul va ajunge la Soroca (cetate ridicată de meşterii bistriţeni în vremea lui Petru Rareş) şi la mânăstirea Căpriana la racla Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni (bistriţean).

Marţi dimineaţa, 27 martie 2018, de Centenarul Unirii steagul bistriţenilor va ajunge la Sadova, localitatea de baştină a preşedintelui R. Moldova, Igor Dodon şi va fi dat cadou Primăriei şi Consiliului Local din Sadova ca semn al preţuirii dintre românii de pe cele două părţi ale Carpaţilor: ardeleni şi moldoveni.

Sperăm ca delegaţiile bistriţenilor de la marşul unionist din Chişinău să fie cât mai numeroase, iar românii iubitori de neam să-l întâmpine cu braţele deschise pe domnul Antal Francisc în parcursul lui simbolic pe jos până la Chişinău!

Prof. Florin I. Bojor
Comentarii

  • Balan Marius - contribuabil

    D-le profesor FLORIN BOJOR. Stiu ca impartasiti aceleasi valori fata de fratii nostrii din BASARABIA. Felicitari pentru mediatizarea acestui eveniment. Va multumesc pt. implicare si pt. comunicare.

  • Balan Marius - contribuabil

    Acest OM cu suflet mare cat turnul SASILOR din B-ta este un exemplu pentru noi romanii. Maghiarul ANTAL ne arata cum trebuie sa se poarte si sa convietuiasca o minoritate in raport cu o majoritate. El isi iubeste steagul si tara in care s-a nascut. Cati din politruci, carcotasi si comentaci sunt capabili de asemenea hotarari. Domnul ANTAL este nedezlipit de multa vreme de TRICOLOR. VIATA LUNGA stimate confrate !!!
Caricatură

Ziar de Bistrita